Caracal, carute rasturnate, crime si disparitii misterioase



Urmaresc intamplarile din Caracal pe repede inainte cautand elementele cheie descrise in cartile de criminalistica si cele de criminologie.


Sunt o multime de neconcordante care trec neobservate chiar daca enspe analisti invart vorbe ore in sir la ceas de seara pe la televizuini.


Sa trecem in revista cateva repere temporale:


Miercuri 24.07.2019
20.30 Sesizare din partea tatalui ca Alexandra lipseste

Joi 25.07.2019
08.00 Tatal revine la postul de politie

09.00 Politistii audiaza parintii Alexandrei la domiciliul acestora

10.30 Mama Alexandrei primeste un apel telefonic de la "ginere". De fata sunt politisti.

10.30 Se raporteaza la Politia Mun. Caracal

10.35 Se transmite la IPJ Olt solicitarea de urmarire nationala a minorei

10.48 Incep cercetarile pe imagini de la camere de supraveghere.

10.54 Se solicita sprijin de la BIC

11.04 La IPJ Olt se primeste raportul de eveniment: disparitie minora Alexandra

11.05 Apel catre112 de la Alexandra. Pana la redirectionarea catre IPJ Olt, convorbirea s-a intrerupt

11.07 Apel de la 112 catre numarul de la care a sunat Alexandra.

11.12 Apel catre 112 de la Alexandra. Apelul este redirectionat spre IPJ OLT, redirectionat apoi spre Politia Mun. Caracal.

11.29 Apel de la Seful BIC catre Alexandra pentru detalii.  Acesta este ultima convorbire telefonica, agresorul revine la locatie.

11.45 Activitati operative la nivelul Politiei Mun. Caracal. Diverse adrese eronate de la 112.

12.30 SIC solicita de la STS prin IPJ Olt date de triangulare.

15.30 Se solicita Parchetului Caracal numar de dosar penal. Au loc activitati specifice inclusiv obtinerea de mandate de perchezitie la diverse adrese (3).

19.58 Incep perchezitiile.

22.00 Iau sfarsit perchezitiile, fara rezultat.

22.00 – 01.00 (Vineri 26.07.2019) DOS obtine informatii relevante, restrange cercul de suspecti, indica pe Dinca Gheorghe ca suspect principal.


Vineri 26.07.2019

06.00 Descinderi simultane in trei locatii legate de Dinca Gheorghe.


La una din adrese sunt gasite haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană), iar în mașină a fost identificat un cercel al minorei Măceșanu Alexandra Mihaela. Fragmentele osoase găsite la fața locului au fost ridicate de către medicii legiști urmând a se stabili natura acestora sau dacă provin de la una sau mai multe victime.

Imobilul respectiv, teren si constructii, corespundea descrierii oferite de Alexandra in cursul ultimei convorbiri telefonice si avea iesire si prin spatele curtii.


Apoi a inceput nebunia.

Ipoteza actuala pe internet, in mass-media si in social-media este cea a crimei.

Aceasta ipoteza este potentata de declaratia "marturisire" a suspectului/invinuitului Dinca Gheorghe, care a declarat ca a ucis-o pe Alexandra imediat ce a revenit la domiciliu si a surprins-o vorbind la telefon.

Totusi, cand a fost condus la reconstituire, Dinca Gheorghe a oferit informatii contradictorii, anchetatorii negasind corpul minorei presupus ucise.

Din cronologia faptelor, rezulta ca Dinca Gheorghe ar fi savarsit omorul in jurul orei 11.30, joi si pana vineri, ora 6.00, a reusit sa faca sa dispara cadavrul impreuna cu urmele omuciderii.

Aici am eu o problema!

Din punct de vedere criminalistic, locul unei omucideri este o scena extrem de dificil de "sterilizat" astfel incat sa nu fie observabile probele faptei!

Nu numai actul in sine dar si activitatile de transport si debarasare de corpul inert sunt generatoare de urme exploatabile criminalistic.

O ucidere prin arma ascutit-intepatoare (cutit) produce o cantitate semnificativa de urme de sange. Sectionarea unei artere principale produce un jet de sange care poate sa atinga si 3 metri distanta de corp, imprastierea acestuia facand extrem de dificila indepartarea totala a urmelor.

Totodata, un fenomen natural face ca relaxarea musculara sa produca la locul decesului urme de material biologic care poate fi relevat imediat cu o lampa cu UV...

Sa zicem ca faptuitorul Dinca Gheorghe nu a folosit un cutit sau o alta arma asemanatoare (ascutit-intepatoare) si a ales sa sugrume victima.

Si in acest caz, cu exceptia situatiei in care era un luptator antrenat pentru lupta corp-la corp, uciderea prin strangulare (de exemplu) este destul de dificila cand victima opune rezistenta.

Cel putin pe mine Alexandra m-a convins ca nu a stat pasiva ci a ales sa lupte pentru viata ei.

Din acest motiv, sunt convins ca ar fi fost greu de rapus si ar fi reusit sa lase urme pe agresor sub forma unor zgarieturi sau lovituri.

Din imaginile, e adevarat, putine din media, nu rezulta ca suspectul/inculpatul ar fi avut astfel de urme. Poate le are dar nu unde pot fi observate.

Apoi, indiferent cum s-ar fi produs presupusa crima, corpul a trebuit transportat... Chiar si un barbat de talie mare are dificultati in a transporta un corp uman in greutate de 50 de kg fara ca acesta sa atinga solul. 50 kg intr-un sac sunt una, 50 kg de corp uman sunt alta din perspectiva dinamicii de transport. Orice atingere a unui picior sau a unei maini pe sol, mai ales la exterior (nu in casa) produce urme dinamice specifice pe care un ochi de criminalist le identifica rapid...

Deseori, in cursul transportului mai ales in zone cu vegetatie, se pierd obiecte de incaltaminte si imbracamintea se deterioreaza ramanand bucati fixate in vegetatie. E vara, am vazut ca Dinca ii plimba pe anchetatori prin zone cu vegetatie densa..,

Imi este greu sa cred ca politistii de la DOS care au intrat in locuinta au patruns ca o turma de elefanti, neatenti la posibile urme! De altfel, la ora 6 este deja lumina, e vara! Rasaritul este la ora 6! Urmele se vad!

Ar mai fi ipoteza transarii. Cred ca pica pentru ca este consumatoare de timp dar si generatoare de o cantitate imensa de urme criminalistice! Absolut imensa! Transfer pe instrumente, haine, sol... Categoric nu ar fi avut timp. Si apoi, dupa transare, activitatea de dispensare este si ea consumatoare de timp! Exclus!

O alta ipoteza este incinerarea! Iarasi o ipoteza fantezista pentru ca incinerarea totala necesita temperaturi extrem de mari, imposibil de obtinut in regim de "do it yourself" in curte. Iar mirosul ar fi alertat tot cartierul, cu certitudine!

Acid? Este posibil insa in "Breaking Bad"... Ai nevoie de cantitati industriale de substante chimice. Ai nevoie de protectie speciala. Ai nevoie sa te dispensezi de rezultatul procesarii chimice. Inseamna transportul a niste sute de litri de substanta periculoasa. Exclus si asta.

Asadar, recapitulativ, avem o crima si un interval orar de circa 17 ore in care cadavrul a fost facut sa dispara si toate urmele vizibile de la locul "crimei" au fost inlaturate de un faptuitor actionand de unul singur.

Daca nu cumva tipul este Harvey Keitel si filmul e facut de Tarantino, asa ceva e imposibil din punct de vedere criminalistic...

Iata de ce imi este greu sa cred in ipoteza uciderii Alexandrei de catre Dinca, la adresa unde au descins politistii si de unde s-a efectuat apelul la 112!

Alte posibilitati...

Din punct de vedere juridic, marturisirea are valoare zero daca nu este sustinuta de probe. Oricand poate fi retrasa. Daca omul are antecedente de deranj la mansarda, chiar si daca nu este retrasa este discutabila. Tot valoare zero. Asa este construit sistemul nostru juridic, sa nu ia de buna o marturisire. Putem argumenta de ce, unul din motive este ca, daca am accepta neconditionat marturisirea, scopul procesului penal nu s-ar mai atinge. Adica descoperirea vinovatului si tragerea lui la raspundere.

Pentru ca, cine oferteaza suficient, poate sa isi cumpere o marturisire buna si sa scape...

Sa revenim insa la micul nostru joc detectivistic a la Sherlock Holmes...

Trebuie sa avem in vedere si ca locul efectiv a intrat in atentia politiei mult dupa convorbirea telefonica, undeva in cursul noptii de joi spre vineri.

Asadar, Dinca avea la dispozitie 17 ore in care sa:

-Curete locul unei crime
-Scape de victima.

Repet, un interval de timp insuficient. Intrebati-va sotiile cat le-ar lua sa curete bec daca ati arunca o oala de ciorba in mijlocul casei, lovind-o de sol zdravan... Apoi, in cat timp v-ar spala hainele astfel incat sa nu prezinte nicio urma de ciorba. Ca sigur sare pe voi o cantitate rezonabila...

Dupa care imaginati-va ca trebuie sa mutati un sac lung de 1,65 si 50 kg undeva, departe, de negasit...

Dar ia imaginati-va ca, in loc sa faceti toate acestea, sunati un amic sa vina sa va ia sacul, care se poate misca pe propriile picioare!

Care din variante ar corespunde scenei de la "locul crimei"?

Ceea ce cred eu este ca Alexandra a fost carpita zdravan de Dinca Gheorghe dupa ce a fost prinsa cu telefonul apoi legata. Individul apoi a sunat pe cineva care a venit si a luat-o pe fata. Astfel, ea s-ar fi deplasat pe propriile picioare, nu ar fi produs nicio urma imediat identificabila de catre politistii care au descins la adresa. Nu mai avem necesitatea de a curata locul.

Dinca are suficient timp sa isi puna la punct cateva actiuni imediate pe care sa le puna in practica la sosirea politiei. Si, cel mai important, avertizat fiind, poate sa isi pastreze calmul.


Acest rationament imi valideaza o buna parte din observatii, ba chiar justifica si zambetul ala mefistofelic de nu stie lumea ce si cum!


Acuma, ce s-o fi intamplat cu Alexandra dupa ce a fost preluata de terte parti... Nu stiu sa va spun... Pot specula ca este in continuare tinuta undeva si e posibil sa apara relativ repede. Poate ca va fi identificata la un punct de trecere a frontierei.

La fel de bine, poate sa fie ucisa de teama ca va vorbi si va putea da detalii despre aceste terte parti aflate in complicitate cu Dinca Gheorghe...

Ce pot face este sa sper ca o sa apara peste cateva zile, dezorientata, la o margine de padure...

Mi-a scapat totusi o ipoteza!

Poate ca au pus-o pe Alexandra intr-o racheta din aia de la Deveselu si au lansat-o pe urmele lui Armstrong! Astronautul nu cantaretul! Ca tot e Deveselu langa si aniversam aselenizarea!

Nota: Imaginile din postare nu sunt de la Caracal. Ilustreaza doar scene ale unor crime reale, ca sa va faceti o idee.


O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.