Republica Ardial

De niste ani buni, lipsiti probabil de orice alta preocupare utila si necesara, ardelenii s-au facut mari politicieni! N-am nimic cu ei daca ar fi ceea ce pretind ca sunt, cumpatati, cu bun simt, politicosi. Ca asa se zugravesc ei. In realitate insa, cei care au ajuns prin politica mare nu au nicio legatura cu portretul ardeleanului clasic!

Ma uit la Fris... Prisca si bag repede un search pe guagal si dau de o declaratie de dragoste ravasitoare facuta pamantului transilvanean, mai ceva ca in "Romania pitoreasca":

 Eu fiind ardelean, fiind clujean, am găsit acest spirit de Ardeal care în alte părţi a fost întinat de vuietul oraşelor mari, de dinamica vieţii moderne. Aici am găsit parcă ultimul loc de ardelenism din acela pur, de suflet. În doi ani în care am umblat prin toate colţurile din Sălaj m-am ataşat şi de locuri şi de oameni. (…) Începând de astăzi, îmi inaugurez un cabinet parlamentar care va funcţiona aici, în sediul PNL Sălaj din Zalău, dar prin care vreau să intru în contact cu absolut toţi zălăuanii, absolut toţi şimleuanii, abolut toţi jibouanii, cei de pe Valea Someşului, Valea Barcăului şi împreună să reuşim să construim din organizaţia PNL una din cele mai puternice din ţară şi din Sălaj un judeţ care să nu mai fie ruşinea Transilvaniei şi ruşinea României”. 

E o singura problema, musiu este deputat de Prahova.... Atat despre genialul Prisca!

Am o propunere. O fi buna sau nu, habar nu am si nici nu ma intereseaza...
Bai, sa se adune toti astia cu "cafiaua" in suflet si sa isi faca ceva acolo undeva pe la Sibiu-Alba! O Republica sau, si mai bine ca tot au antrenament, o Imparatie.
Una, asa mai mica, cat sa nu il deranjeze pe Cioaba! 
Sa o faca la Sibiu eventual! 

Are Sasone case pentru curtea imparateasca: intr-una o tine pe Neasemuita cu Genunchii de Aur si Antrenorul, intr-alta face Palatul Imperial in care se joaca el cu Purtatoarea de Vorbe si Paltoane si in care peretii sunt din oglinzi ca sa poata sa isi zica dimineata "Nii, ma, ce frumoooos miiiii-s, fuceeee-m-as".

Intr-a treia face un fel de Parlament al Imperiului, o Casa a Nobililor in care sa se joace Prisca ot Mirandolina cu Cap de Porc ala de la PD, Marele Ganditor Blaga, cu Turcan cea Deformata Estetic, Anastase Calculatoare si alti pitigoi din astia are joaca rolul bufonilor! 

In a patra, face Casa Dreptatii bai! Acolo ii baga pe Kovesi, Loazar, Portocala, Man si alti paraditori de care Joha Imparatu' la Galaxie este "mhulthumith". 
In fine, in a cincea si ultima, baga si el un fel de guvern sau un ospiciu sau un fel de Casa Fratilor in care o sa il puna sef pe Coldea peste Hellvig, altii cu "Ardialul" in suflet! 

Bai, daca ar fi avut si a sasea, facea acolo un fel de Palatul Adevarului care s-ar ocupa de raspandit lumina in presa si pe feisbuk, iar acolo cred ca ar fi locul astora cu shaorma in suflet! Gen Angi, Ceausescu Neimpuscatu, Bot si alte ridichi din astea cu creierul tesalat si neted! 

Bai, si ar face si un fel de SiSpan de Sibiu, care sa difuzeze in direct chestiunile arzatoare de care se ocupa Intaiul Imparat HyperGalactic si Universal, Primul Pacificator al Pamantului si al Lumilor Interioare... Cum ar fi cand se duce pe partie sau la scaldatoare ori la - pardon de expresie - cacastoare, ocazie cu care trage un edict pe cur-papir! 

Si sa emita pasapoarte cu o coroana frumoasa asa, mai frumoasa ca a lui Iulian si a lui Cioaba la un loc precum si moneda bai! O sa poata sa faca moneda, eventual din aia, "criptica" de sa se duca la cumparaturi si sa uite parola in paltonul trantit pe capota carutei imperiale! 

Io unul, sunt satul de "Ardialul" asta cu fite in cap! Na! 
Carati-va cu el cu tot unde vreti, eventual in Austria, sa va scoata aia gazul din cur si frunzele din cap!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.