Incepe...

https://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2019/02/15/5c6697bc445219c57e2c96d2/646x404.jpgMai zilele trecute o barda pogora naprasnic asupra Sistemului...

Sectia speciala pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati (ptiu, "Sectia"!) a anuntat ca Slujirea face obiectul. Ca Slujirea are "calitate". Si a indraznit sa o cheme ca sa ii comunice chestia asta. Cum e procedural si normal. 


Cum a facut-o? Pai, i-a trimis un agent procedural, recte un politist de la serviciul judiciar ca sa ii inmaneze citatia.






De unde stim? De la insasi Nefertiti care, dupa primirea citatiei, s-a repezit sa sune un post de radio sa boceasca in direct!

Acuma, dragii mosului, ca sa stiti si voi, citarile astea se fac in mai multe feluri. Se poate cita prin posta, atunci cand e timp la mijloc si o faci cu niste saptamani, se citeaza telefonic, atunci cand lasi la dosar un numar de telefon - al partii sau al avocatului, se face prin agent de politie judiciara, atunci cand "organul" vrea sa ia semnatura de primire pe procesul verbal de indeplinire a actului de procedura. 

Adica, atunci cand lucrurile sunt serioase si exista riscul extrem de crescut de contestare a actului procedural. Pe vremea cand Slujirea slujea, citarea se mai facea si cu elicopterul, cu mascatii sau cu masini blocate in trafic...

Ca sa vezi a dracului coincidenta (termen a carui semnificatia ii scapa Kodrutei* ), a fost chemata inainte de audierea vietii ce urma sa aiba loc la Bruxelles. Bine, ea o da de pereti ca in aceeasi zi ar fi trebuit audiata ca sa mobilizeze armata de zombi latratori, dar calendarul o da de gol! Doamne fereste sa te lasi pe mana asteia cu "metoda calendarului", ca te umple de pensii alimentare!

In fine, corul plange, ea boceste, bretonul rezista si ne da prilejul sa ii ascultam vocea sparta pe treptele Sectiei iar baietelului Vijulie sa faca exces de zel la televiziuni pana ii da inteligenta pe nas ca o jerba de artificii de 4 Iulie.

Korduta este atat de patrunsa de geniul ei, de calitatile adanc matritate in materialul genetic, de predestinarea ei, de alinierea planetelor si de horoscopul norocos incat nici macar nu ii trece prin cap sa taca din gura! 

O tine langa ca un patefon stricat cu "infractorul" si nu intelege ca statul ei paralel e posibil sa o lase in fundul gol in mijlocul strazii... 

De fiecare data cand vede un microfon, se infoaie ca motanul meu dupa ce se caca, alearga de colo colo aferata scotand sunete diverse care sunt apoi preluate de corul de trompete ca o muzica divina ce se revarsa grandios din ceruri. 

Asta se intampla cand ei o neispravita din curul lumii si o faci imparateasa, o mangai dragastos pe breton in timp ce ii ridici ode si o numesti "Nefertiti". 

Mari ganditori ai neamului s-au scremut sa o cante asemeni lui Homer, nestiind insa ca, in intelepciunea sa, poporul roman a dat deja un nume: "S-a urcat scroafa'n copac"...





* - Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat vineri, întrebată dacă este doar o coincidență faptul că Victor Ponta a fost chemat la DNA chiar în ziua în care PNL a depus la Parlament moțiunea de cenzură, că procurorii doar își fac traba și nu verifică ce se întâmplă în spațiul public.
”Nu, nu este nicio coincidență. Procurorii își văd de treabă. Avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenați doar 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spațiul public. Noi administrăm probele în funcție de zilele și orele la care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă, nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moțiuni, deci nu este nicio coincidență. Pur și simplu procurorii își fac treaba”, a spus șefa DNA.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.