Zboara puiule, zboara!

Ce ii scapa cetateanului obisnuit in scandalul "Nicolae Popa", cel cu achitarea costurilor de repatriere a unui fugar este altceva!

Mult mai important decat faptul ca pretul transportului a fost dublu decat suma achitata de un minister este faptul ca, la comanda politica, "Statul" a executat o actiune judiciara si, tot la comanda-la aceeasi comanda-o firma a achitat prompt diferenta de cost!

Aceasta impreunare intima a unor interese politice particulare cu executia rapida a dorintei unui "stapan" de catre institutii de stat in colaborare cu firme private detinute de niste securisti de rit nou reprezinta adevarata fata a pericolului la adresa cetateanului simplu!

Operatiunea aceasta este un studiu de caz cu privire la utilitatea unor firme "acoperite" ale securistilor. Are nevoie de sprijin politic un membru al statului paralel?
Ca in scrierile lui Coelho, "universul conspira" (inspirat verb) la realizarea dorintei!
De fapt, Universul nostru bate din calcaie, sec, militareste, completeaza OP-ul si face treaba buna... Sigur ca, accidental, cate un mameluc de teapa lui Ghita are impresia ca poate sa isi desfasoare aripile si sa zboare... Doar ca, astia nu au avut printre orele de ideologie si lectura miturilor antice si nu stiu ca, atunci cand ai aripile lipite cu ceara e periculos sa zbori aproape de soare.
Risti si sa te prajesti si sa te prabusesti!

Contrar operatiuni de spalare desfasurata si de Antena 3 si de Romania TV, Ghita ramane ceea ce este: un "acoperit" cu banii caruia statul paralel, recte Basescu, Kovesi, Onea si Portocala au belit enspe zeci de cetateni respectabili cu afaceri in sfera lor de interes. Folosind parghiile institutiilor de forta, firmele lui Ghita au fost abonate la robinetul fondurilor publice de unde au supt o multime de bani.

Cand si cand, acoperitii astia au fost chemati sa "serveasca Patria" si sa deconteze felurite extravagante ce nu puteau figura in bugetele publice ale institutiilor, in operatiuni strict politice. Aici au multe de spus alde Klemm si Easley (seful statiei CIA la Bucuresti) caci ce s-a intamplat aici in anii trecuti nu este decat o repetare a unor operatiuni derulate cu treizeci de ani inainte prin SUA (Iran-Contra, de exemplu).

Prea repede am uitati si de ampla operatiune "Ziaristii in Irak" care a avut o consecinta putin mediatizata, preluarea imensei averi detinute de Omar Hayssam de catre mana dreapta a lui Basescu, Dr. Yassin...

Cine stie ce surprize ar avea Fiscul daca s-ar baga sa verifice cantitativ si calitativ numarul de care de reportaj de la diverse televiziuni "private!
Cate din ele sunt, de fapt, autospeciale de interceptare? "Prietenii" stiu despre ce vorbesc...

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.