Lazar pe parbriz

Ce a facut Tudorel Toader este mai mult decat o evaluare a unui Procuror general. 

Este o radiografie a unui sistem bolnav compus din sfertodocti care au pus mana pe putere si care ar face orice ca sa o pastreze. 

O adevarata conjuratie a imbecililor care, ca niste muste ametite intr-un borcan se agita sa gaseasca iesirea. 

Niste nulitati depasite de pozitia lor, urcate prin slugarnicie in pozitii inalte, din care pot taia si spanzura, inconjurati de o camarila aidoma doar ca ceva mai tanara si sustinuti de o ceata de bolunzi care o ard hipstereste prin piete cu pancarte. 

O cardasie care nu precupeteste niciun efort sa isi protejeze pozitia, care devine penibila pe masura ce adulatorii se prostesc, o ceata de nemernici care se cred Dumnezei. 

Am vazut astazi un bou ingenuncheat, un prost doborat de ceva ce il depaseste: propriile actiuni si cuvinte. 

Prezent in fata reporterilor, Lazarica mi-a amintit de goangele care se arunca in fata proiectoarelor pe autostrada noaptea: o fulgerare scurta si gangania se transforma intr-o pasta pe parbriz, o aglutinare de celule moarte mustind a reactie bazica fara pic de ratiune. 

Pentru parbriz exista detergentul lichid, pentru astia exista Tudorel Toader.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.