Despre Referendumul pentru Familie

Zice un cetatean despre Referendumul pentru Familie: 

"Senatorii au mers mai departe cu acest referendum, care divizează societatea și ne împarte în cetățeni de rangul I și cetățeni de rangul II. Și, mai mult, aduce un discurs conversator în mainstreamul politicii românești", a precizat acesta. „Un precedent foarte periculos aș spune", a concluzionat Viski". 

Tanarul nu a inteles mare lucru din democratia functionala, cea in care vointa "boborului" se consulta prin vot. 
Nu a inteles nici cum functioneaza o lege, in baza careia s-a desfasurat si se desfasoara aceasta procedura. 
O masa de oameni, cetateni, au considerat ca problema este de interes. Numarul celor care a semnat initiativa (cei "3 milioane") au facut ca interesul sa fie dintre cele de care trebuie sa se tina seama in forul legislativ. 
Da? NUMARUL! 

Asadar, dupa etapa de initiere, s-a supus Parlamentului care, in baza majoritatii parlamentare, a decis ca e o chestiune care trebuie trimisa in fata aprecierii populare. 
Nu toate referendumurile sunt utile. 
Nu orice problema merita supusa unui referendum. 
"Poporul" poate ca nu se pricepe la orice tine de mersul cetatii. Dar, cu certitudine, aceasta forma de consultare va furniza un raspuns al societatii extrem de fidel in raport cu vointele individuale alcatuitoare de "cetate". 

Eu nu inteleg ce vrea sa spuna tanarul cu "discurs conversator in mainstreamul politicii", mi se pare o contradictie "in terminis" dar deja sunt obisnuit cu genul de sfertodoct ce debiteaza vorbe snuruite pe care alti imberbi le mesteca pe indelete intre doua beri la o terasa... 

Referendumul este si ramane un instrument extrem de evaluare democratica a unei norme sociale (careia ii spunem, de regula, "lege") si nu trebuie tratat cu dosul, cum face domnul Viski.

Extremistii sustinatori ai variilor forme de expresie sexuala pretind ca acest referendum va aduce prigoana impotriva homosexualilor. Pai, sa ne amintim ca homosexualitatea era infractiune si ca a fost dezincriminata? Gata! Nu ii mai santajeaza nimeni cu asa ceva. Pot sa isi vada linistiti de viata. Ba chiar pot sa se tina de mana pe strada, nu mai este considerat un comportament antisocial, nu ii mai tunde nimeni...

Referendumul este despre refuzul ca o parte din cetate sa fie strivita de presiunea unei minoritatizgomotoase si vehemente si care doreste o discriminare pozitiva. Este despre faptul ca 3 milioane de romani au inteles ca nu tot ce vine "din afara" este sanatos si bun; este despre refuzul de a permite imixtiunea in familie. 

Cat despre "familie", dincolo de ceea ce sustine si promoveaza ortodoxia - adanc inradacinata in fiinta romanului - este incontinuare marea spaima a celor care doresc atomizarea si stapanirea acestui teritoriu. Familia din barbat si femeie, in complementaritatea ei este o ultima reduta in fata tiraniei care ne cotropeste pana si in dormitor. Discreta, prin raportare la cele "diversificate", autosuficienta si apta sa creasca natural, da fiori tuturor celor  care folosesc "divide et impera" si care doresc sucombarea identitatii.

Nu vanatoarea de homosexuali este scopul si finalitatea acestui referendum ci conservarea identitatii noastre ca neam. Iar familia, cu copii, cu frati, surori, cumnati, socri este in sine o ultima linie de aparare in interiorul careia toate certurile se sting in fata celor care doresc sa o cucereasca.

Ceilalti, fie stiu asta, fie sunt folositi pe post de carne de tun.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.