Revolutia oilor

Cand o ceata urla pe strada virtuala ca vrea "Revolutie", simt asa, cum mi se ridica parul pe ceafa si pe maini. 
Sa va explic un pic... Inainte de '89, adica inainte ca multi dintre mancurtii care vantura substantivul fara sa ii cunoasca consecintele (alea care nu apar in DEX ci in cartile de istorie) sa fie macar o mancarime in zona inghinala, lucrurile erau nasoale! Cu adevarat nasoale, prietenasi! 
Adica, mergeai pe strada cu dejtele in ochi ca becuri aprinse erau din 200 in 200 de metri, programul televiziunii romane ne invata limbile tarilor dincolo de granita, mancarea era rationalizata si nici cu apa nu stateam prea bine! 
Si nu ma refer aici la aia calda ci LA APA CURENTA care prin multe locuri era disponibila doar vreo doua ore pe zi, si ea, la concurenta cu Televiziunea Romana... Curentul avea prostul obicei sa se joace de-a ascunselea; disparea brusc si te lasa sa il cauti cu o lumanare in fund de pahar. 
Chiar si lumanarile erau greu de gasit iar cine avea o lampa cu petrol nu avea... gaz lampant. Ceea ce ma duce cu firul povestirii spre rationalizarea combustibililor si selectia naturala a celor care erau cu adevarat motivati sa mearga cu masina prin cozi de zile intregi. Cei care avea masina! Pe atunci numerele erau doar cu cifre ca sa nu dea nastere la confuzii; literele erau rezervate doar pentru judetul de inmatriculare. 
Pentru Bucuresti, un numar de inmatriculare era cam asa: 10-B-45234. Ceea ce te obliga ca in duminicile "fara sot" (calendar baby) sa stai cu masina parcata pentru ca, ce chestie, NU AVEAI DREPT DE CIRCULATIE! In general, viata romanului se impartea intre goana dupa mancare si munca. Iar timpul de munca era deseori prelungit cu cate o sedinta "de partid". 
Era perioada in care se instaurase "democratia comunista", in care era un singur candidat pe liste si pe ala TREBUIA sa il votezi caci nu era interzis! Bai, viata era naspa. Naspa de tot! Singurele momente de evadare erau spectacolele. Chiar de top chiar daca iarna garderobierele somau caci toti isi tineau caciulile si paltoanele in sala. 
Si mai erau cartile... Pe atunci, cartile bune circulau "pe sub mana". O categorie sociala de succes, alaturi de sefii de aprozar, erau vanzatoarele din librarii. Ele iti vindeau un Clavell cu un pret absolut indecent caci oamenii de la oras cam aveau bani, surprinzator! Asa, acuma ca am fixat "the baseline", sa revenim la "oile noastre", mancurtii care urla ca "nu se mai poate" si in numele acestei lozinci, se "organizeaza" pentru revolte de strada si revolutii. Ce nu se mai poate bai, creiere netede? Nu mai puteti sa va traiti viata voastra de viermisori, care pleaca la 7 spre serviciu ca sa revina acasa la 10 dupa ce au mai si petrecut 2 ore in masina pe drumul lor dinspre "ansamblul rezidential" si cusca de sticla? Pai ce vina are restul lumii ca voi sunteti incapabili sa iesiti din scurt-circuitul vostru mental in care prestati jalnic ca sa fiti platiti cu aproape nimic? Nivelul vostru intelectual este asimptotic redus la zero, diferenta fiind fix cea suficienta sa va reaminteasca sa respirati! 
De cand nu ati mai citit o carte, in afara celor cu instructiuni de respirat, "motivationale", scrise de emulii lui Poptamas? 
Cand ati privit in jurul vostru incercand sa va raportati la un eveniment istoric? 
Pai, frustrarile voastre, care va fac prada usoara pentru lansatorii de sloganuri si lozinci va sunt exclusiv datorate! Nu e nimeni vinovat ca va treziti epuizati la 25 de ani, incapabili sa intelegeti curgerea vietii pe care o cunoasteti doar din povestile altora impartasite la vreo masa din "Centru"! Cand voi vorbiti despre "revolutie" si ii faceti "comunisti" pe aia care nu vor, nu dovediti decat o crasa prostie! Sunteti "Habarn-am si ceata lui", carte obligatorie pentru voi; negati tot pe baza unor pareri recursiv digerate in cercul vostru "elitist" de intelepti de 0.33l, vaccinuri, aselenizare, stat paralel, explicatii oficiale. 
Totul este o conspiratie mondiala indreptata impotriva "frumusetii voastre interioare" si a "libertatii" pe care o visati. 
Sunteti nemaipomeniti, va strangeti zece, o suta, o mie, un milion si spiritul de solidaritate va da un fel de "adrenaline rush" echivalent cu doua pastile de ecstasy sau o linie zdravan! Femeile voastre, la fel de proaste ca si voi cad in cur de admiratie: "Barbatu' meu va fi eroul care rastoarna tirania" isi spun ele si va privesc tandru iar testosteronul din voi, detinut ilegal, se infioara de la estrogenul lor, emotionat ca vor duce mai departe barbatia si vitejia. 

Babaieti, o revolutie inseamna morti, raniti, oameni in strada si tancuri trecand PESTE ei! Inseamna gloante carora le auzi acel plici generat de micul bang sonic inainte sa ajunga la tine impuscatura; inseamna fragmentele de zid care iti sar, incinse, pe ceafa de la glontul care te-a ratat. Inseamna zgomotul oribil facut de glontul care musca din cel de langa tine si care se ascundea, ca un biet idiot dupa o bucata de tabla de juma de milimetru; aici selectia naturala a cenzurat prostia. Inseamna "ala din strada" si "aia din subsoluri care fac un guvern". Inseamna mirosul de veston militar ars de motorina din sticla incendiara amestecat cu cel de par ars... 
Bai Che, "revolutie" inseamna sa ai coa#e sa iti asumi ca oricare din astea ti se pot intampla! Si dupa ce ti se intampla, o sa ai o mare dezamagire! 
O sa vina niste politicieni cu sau fara suport din partea unor servicii secrete si o sa ti-o traga de nu te mai vezi cu zecile de ani. 
Caci ghici ce? 
Oricine vine la putere dupa o revolutie va avea nevoie de sclavii care sa produca pentru el! 

Si iti mai zic un secret, asa, gratis ca am baut deja doua beri: stii de ce fereastra de incorporare este, in general, intre 18-35 de ani? 
Iti zic eu, pentru ca dupa varsta asta, s-a constatat ca e cam greu sa prostesti un om sa ucida un alt om cu o apasare de tragaci! Oamenii incep sa gandeasca pe masura ce avanseaza in viata si, dupa 35 de ani, statistic se pare ca nu prea mai prostesti asa usor oitele.
Iar cei care raman in continuare apti sa crape scafarlii si scapa fara PTSD, au niste deranjamente comportamentale permanente! Si daunatoare pentru ailaltii, care vor doar sa traiasca mai bine...

Adaug ca si aia care isi ingroapa copii azi si peste doua zile sunt calare pe revolutii!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.