Partidu' lu' diaspora

Privesc cu atentie si ingrijorare... Bleah, de fapt, nu ma intereseaza prea tare, doar asa, un pic pe cot dar prea se vanzoleste "diaspora" asta ca sa nu ma uit si eu sa vaz ce o vrea!

Primul partid este unul facut de un tip cu nume de cant-autor de manele la sintetizator, Mario Mocan.

Din febra gandirii, ne spune printr-un material generos realizat de DC News, ca ideea i-a venit dupa ce a facut el un "poll" pe net in urma unor indemnuri din partea grupului "Diaspora europeana" care, zice el, ar fi fost chiar organizatorul deranjului din 10 august 2018... 
Cica "mii de oameni" ar vrea sa faca partidul asta.
Usor incoerent, diasporeanul nostru din Luton are deja planuri marete! Faca sediul ori in Cluj-Napoca, ori in Luton, inca nu s-a hotarat. Probabil asteapta inca ofertele agentilor imobiliari...
Bine, omul este inca intr-un fel de descatusare a emotiilor primare, neuronii sai fiind inca intr-o deplina zbatere creativa. Doar pentru denumire are vreo 10-15 variante! Cat despre doctrina, da-o in pizda ma-sii, sa il facem si vedem dupa!

Iaca: "Noi avem deja vreo 10-15 variante pentru numele partidului, dar totul se va decide democratic. Va fi de asemenea un vot online pentru deciderea numelui. Totul va fi foarte transparent și votul va fi unul democratic. Va fi și un vot pentru doctrină, ca să vedem unde ne situăm. Părerea mea personală este că ar trebui să fim un partid de centru și asta pentru că ne aflăm într-o pătură socială unde oamenii au joburi obișnuite. Foarte mulți susținători sunt oameni cu joburi normale. Maximum 20-30 % vor fi intelectuali, cred eu."

Bine Coae, le-ai zis-o la traditionalisti!

A doua initiativa este Prrrrrr, pardon, PRR - Partidul Romani pentru Romania.
Haios numele, interesant interviul dat de Cristina Dana Preda...
Si mai interesant este ca PRR este o aripioara a PMP, cardasia lui Basescu... 
Nu insist asupra fosgaielii din mintea fondatoarei dar nu pot sa nu subliniez o ineptie cu care isi incepe aventura politica iesind de sub pulpana lui Basescu:

"PRR are prevăzut prin Statut ca orice membru al partidului care va fi ales în urmă unui scrutin elelctoral să renunţe în mod automat la imunitate, lucru neîntâlnit la un alt partid, nici măcar la nivel declarativ, şi care reliefează corectitudinea cu care dorim să accedem în politică românească."

Vezi ca "imunitatea" de care vorbesti cu gura plina de flegma populista este instituita prin Constitutie si nu poti renunta la ea pentru simplul fapt ca este stabilita ca o OBLIGATIE din partea PICCJ de a cere INCUVIINTAREA camerei. So, ce propui matale este praf in ochi, Basescu gen...

Fato, haidi pa, m-ai convins!

Sa vedem ce mai avem.... "Partidul Romanilor din Diaspora - Ion Dascalescu", zice guagal.
Pagina misto, delir epic de clasa mondiala! 

"Partidul Romanilor din Diaspora este un partid social-liberal,de centru,imbinand si echilibrand valorile sociale cu liberalismul politic, care acoperă spaţiul dintre liberalism (statul capitalist dur-PNL) si social democratie (statul dadaca-PSD),iar ca ideologie este de centru, chiar si in liberalism,situat intre liberalismul clasic dur (PNL) si liberalismul nostalgic (PLR), pledand pentru un liberalism moderat, care caută să ţină seama de problemele noastre,de nevolile noastre si care pune in centrul atentiei omul.Asadar,haideti sa ne unim cu totii,romanii care traiesc si muncesc in Diaspora si sa devenim cu totii reprezentantii acestui partid.Fiecare dintre dv. conteaza si impreuna contam cu totii."

Gata tati, in sfarsit ai gasit Sfantull Graal al politicii; toti membrii sa fie reprezentanti, eventual toti membrii de partid sa devina parlamentari! Sfanta Democratie ar fi mandra sa te auda, laolalta cu tot personalul Spitalului 9 aliniat frumos pe coridoare la trecerea Inti Presedintelui de Partid!

Peisajul politic nu putea fi complet fara un ceva al romanilor de pretutindeni infiintat de un teleormanean, caci se stie ca Teleormanul a dat tarii oameni politici unul si unul. De ce nu si diasporei?

Emanuel Cioaca, nume predestinat celebritatii, are si el ganduri mari! Vrea un partid ca o ghiseu de relatii cu publicul! Platforma lui politica este mai mult o masuta in gara sau in aeroport...

"Prin Federaţia a cărui președinte este – un ONG cu personalitate juridică înfiinţat pe 25 aprilie, la Bruxelles – vrea să-i ajute cu lucruri concrete pe semenii din diaspora. Cu informaţii despre obţinerea permisului de şedere, numărul pentru taxe salariale, cursuri de limbă, calificări în diferite domenii, înscrierea la medicul de familie. „Vreau să fiu vocea lor”, afirmă acesta."

Gata babaiatule, baga-te la "Vocea Romaniei"... Sau macar la "iUmor"... Ai toate sansele!

Oricum, misto baiatul, de urmarit cariera sa politica:

Avea 23 de ani când a plecat din Alexandria, judeţul Teleorman. Românul deținea un atelier de tâmplărie din care trăia bine, dar, ambiţios din fire, îşi dorea şi mai bine. În Spania a creat o firmă de construcţii. După 10 ani a plecat la Oslo, unde a pus bazele unei alte firme, tot în construcţii. Acolo a decis să se implice şi comunitatea românilor. A fost ales preşedintele Asociaţiei Românilor din Norvegia, calitate în care a redactat o scrisoare către Parlamentul norvegian prin care solicita rezolvarea cât mai urgentă a cazului Bodnariu. De doi ani locuieşte în Londra şi se implică în comunitatea română de acolo.

Daca nu are succes la teve, ii prezic unul ca inspiratie pentru un roman-sequel la "Toate panzele sus"...


 Va rog sa ma scuzati daca nu reusesc sa inteleg necesitatea unui partid al romanilor aflati pe alte meleaguri!  
Pur si simplu, mi se pare complet absurda pretentia unor cetateni ce au ales sa isi traiasca departe de Romania, de a infiinta un partid care sa actioneze in viata politica DIN Romania.
In primul rand, daca ei au ales sa isi duca viata acolo, cum vor rezolva problema reprezentarii in Romania? Isi vor alege reprezentantii din randul diasporei sau din randul celor din Romania? 
Obiectivele lor politice, au legatura cu realitatea din Romania, cea pe care o percep prin presa si prin vizitele din concediu sau au legatura cu viata lor de zi cu zi?
Cum vor sa se raporteze la situatia impozitelor?
Hai sa zicem ca cei 5 milioane voteaza toti si chiar voteaza cu un "partid al diasporei"... Cum isi imagineaza ei "pacea sociala" post alegeri, in care ar veni la putere un partid care reprezinta cetateni care nu locuisc in tara?

Am impresia ca lumea o ia razna si ca diasporei asteia nu prea ii prieste ceva pe acolo. Poate ca e apa, poate ca e presa online, poate ca-s prea multi securistii...

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.