Asimov si Omul Nou.

Copil fiind, apoi adolescent, mi-am hranit imaginatia pe langa Decameronul lui Bocaccio cu vasta literatura SF a lui Asimov. 
Robotii lui, guvernati de cele "trei legi ale roboticii" promiteau sa scrie viitorul generatiei noastre; ne indreptateau sa credem ca Omul este destinat unei epopei a frumosului si a vietii traite in bine. 
Timpul a trecut, visele s-au dus naibii si ne-am trezit ca noua generatie este mai ieftina de bagat la produs decat un robot. 
Si unde pui ca pe robot nu il poti desprinde de cele trei legi decat, asa cum ne-a invatat "maestrul", prin rationamente elaborate consumatoare de efort intelectual in timp ce pe noii mancurti e suficient sa ii expui la niste lozinci dupa ce ii tii inchisi 14 ore pe zi in niste cubicule de unde vad viata prin filmulete scurte pe Youtube sau Facebook...

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.