METRO in faliment... In sfarsit!


Booon.

Deci, faptele: Metro datoreaza unui furnizor, o suma ce depaseste 200.000 lei. Pentru ca "gigantul" refuza plata sub diferite pretexte, printre care si acela ca e cel mai tare din parcare iar asta justifica pe deplin atitudinea discretionara, furnizorul respectiv, creditor in limbaj juridic, se adreseaza instantei, respectiv Tribunalului Bucuresti, solicitand, in baza prevederilor Legii nr.85/2006, deschiderea procedurii insolventei...
Asta se poate intampla oricand sunt indeplinite niste conditii, prevazute de lege, auziti mai, "tonomatelor"?
Adica, 200.000 de lei, or fi o suma insignifianta fata de cifra de afaceri a grupului METRO, or avea ei nu stiu cate mii de angajati, zecti de magazine in Romania si tinta persoane juridice... Daca lasa o datorie de peste 10.000 de lei (zece mii de lei), poate face bine mersi obiectul unei cereri de deschidere a procedurii!
Io inteleg acuma ca, ori ati luat bani cat cuprinde de la killer-ul de mistreti, ori credeti ca daca dati cu limba catifelata, poate va va pica ceva (Sa mananca si gura mea ceva, coane tiriac!)
Dar de aici pana la a prevesti moartea sistemului juridic si activarea a nu stiu carei clauze de salvgardare, e drum lung si scoala multa, mai, "tonomatelor", ca bine va zicea si Iliescu!
Bah, voi va platiti datoriile de tipati asa ca ceata lui Pitigoi?

Sa triasca domnu' judecator sindic Mircea Moldovan ca a fost vertical si a aplicat legea! Avem nevoie de mai multi ca el, chiar de-ar fi sa dispara toate televiziunile si ziarele din Romania asta de rahat!
Nu va clonati, domnule jude?

Romania imi face impresia ca e cu susul in jos si dusa rau de cap si presa! In loc sa se mandreasca cu faptul ca suntem singura tara in Europa asta, in care un judecator a avut curajul sa aplice principiul egalitatii intre parti in fata legii, astia se vaita de parca l-au castrat pe Tiriac! Hai dom'le, la valoarea voastra doar atat puteti?

Mai jos sunt cateva extrase din presa isterica. Imi pare rau dar imi este lene sa plasez inregistrari AV cu stirile din seara asta, dar sunt complet dezgustat de ce se petrece!

Auguri!


Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a deschis procedura insolvenţei comerciale împotriva gigantului lanţ de retail pentru o datorie de peste 200.000 de lei ce datează de cel puţin nouă luni.
O firmă distribuitoare de ouă din Ilfov a obţinut în justiţie declanşarea procedurii de faliment asupra Metro Cash&Carry, potrivit unei hotărâri judecătoreşti postate pe site-ul Ministerului Justiţiei. Judecătorul sindic Mircea Moldovan a respins contestaţia formulată de avocaţii companiei specializate pe retail şi a decis faptul că aceasta se află în încetare de plăţi, dispunând intrarea companiei sub incidenţa Legii insolvenţei, printr-o hotărâre publică din 16 mai 2008. Decizia mai poate fi încă atacată cu recurs.

Creditorul, firma Toneli Holding, cu sediul în judeţul Ilfov, este un important distribuitor de ouă care lucrează cu toate celelalte lanţuri de retail din România. Compania a depus plângere la tribunal pe 3 octombrie 2007, până în prezent cele două părţi prezentându-se la patru termene. “Creanţa era scadentă cu cel puţin 30 de zile înainte de 3 octombrie”, ne-a declarat Cornel Florea, asociat coordonator în cadrul Consulta 99, administratorul judiciar în acest caz. Potrivit acestuia, în perioada următoare, Consulta 99, în calitate de administrator judiciar, va notifica deschiderea procedurii de insolvenţă către debitor (Metro), creditor (Toneli), Oficiul Registrului Comerţului şi pe alţi potenţiali creditori ai Metro.

Contactat de cotidianul.ro, Metro ne-a declarat că suma pe care retailerul o datorează distribuitorului de ouă se ridică la peste 211.000 de lei. “Există un litigiu comercial între Toneli Holding SRL şi METRO Cash&Carry România, obiectul fiind neplata la termen a unor facturi reprezentând valoarea mărfii livrate într-o perioadă determinată de timp, suma reclamată fiind de 211.696 RON, suma care nu este certă, lichidă şi exigibilă”, ne-au declarat reprezentanţii Metro. Potrivit acestora, hotărârea Tribunalului Bucureşti este “complet neîntemeiată”, compania urmând să o atace cu recurs în instanţă. “Pentru acest lucru avem nevoie ca hotărârea judecătorească să fie redactată şi comunicată conform legii.”

Pe de altă parte însă, reprezentanţii Toneli ne-au spus că litigiul s-a încheiat, cele două părţi ajungând la o înţelegere. “Părţile s-au împăcat, nu mai este nici o problemă”, ne-a declarat directorul departamentului juridic din cadrul companiei Toneli, Stiger Maria.

Metro Cash&Carry România, divizie a Metro Group, a înregistrat în anul 2007 o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro.



Tribunalul Municipiului Bucureşti a declarat Societatea Metro Cash and Carry România insolventă. Sentinţa a fost dată după ce firma Toneli, care aprovizionează Metro cu ouă, a cerut în instanţă plata restanţelor pentru marfa livrată.
Video (1) Foto (1)

Decizia tribunalului a fost luată pe 16 mai şi nu este una definitivă. Metro Cash & Carry România va ataca cu recurs hotărârea judecătorească, a declarat pentru NewsIn directorul reprezentanţei Metro Group în România, Daniela Cucu.

"Considerăm această hotărâre complet neîntemeiată şi vom ataca această hotărâre cu recurs în instanţă, dar pentru acest lucru avem nevoie că hotărârea judecătorească să fie redactată şi comunicată conform legii", a declarat Daniela Cucu.

Diferendul dintre Metro şi Toneli a pornit de la o datorie de 50.000 de euro.

Instanţa a cerut un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la neplata datoriilor. Tribunalul a mai decis ca nici o sumă de bani să nu mai fie retrasă sau transferată din conturile Metro, fără acordul unui judecător sau a unui administrator.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.