2 decembrie 2019

Ieri nu am avut chef. Nu am avut chef sa deschid televizorul, sa vad mizeria festivista cu Talanu' in frunte.

Dar toata ziua am avut in urechi "Treceti batalioane romane Carpatii".

Versiunea veche. Aia in 3 strofe. Ce nascuta in marsul Armatei Romane peste Carpati.
Cea cu care se imbarbatau marsaluind spre moarte. Spre o moarte care, sperau ei, va conta pentru generatiile ce vor sa vina.
O moarte care urma sa aduca alaturi fratii despartiti de niste politicieni.
Se duceau sa moara simplu, pentru ideea "fratilor" ce erau oprimati sub austro-ungari.
Se duceau pentru ca ei erau ARMATA.
ARMATA care trebuia sa apere fiinta nationala.
Armata care este garantia ca, daca o forta straina ravneste la Romania, Romania ii va trage un sut in cur pana o va da de-a dura peste granite.

Daca 1 Decembrie este sarbatoarea nationala, poate ca ar fi bine si ca Imnul Romaniei sa fie "Treceti batalioane romane", chiar daca nu are un compozitor si un autor de tet recunoscuti. Ba poate tocmai din acest motiv ar trebui sa fie imul nostru. Tocmai asta l-ar face sa fie unic. Ne-am regasi in el. Este un cantec cu care vibrezi, un text care arata ca putem fi uniti ca unul, ca ne putem iubi tara.

Mult mai potrivit decat actualul imn care ne face prosti si ne cere sa ne desteptam!
Dar, daca ne-am destepta, nici asta nu ar fi bine pentru ca interesul este sa fim si prosti si fara o armata nationala.

La sfarsitul anului 1989, Armata Romana numara 400.000 militari activi, 6 milioande rezervisti, 3000 blindate si circa 1000 avioane de lupta. Era a 7-a armata europeana.

Poate ca nu toti erau soldati de elita dar, cu certitudine ca o putere straina ar fi fost incomodata de numarul mare; "cantitatea este in sine o calitate" ramane un principiu militar serios chiar daca Stalin nu mai este de mult printre noi.

Pe langa armata, dupa invazia din Cehoslovacia Ceausescu a infiintat si Garzile patriotice, miliitii inarmate care si ele numarau peste 1 milion de luptatori.
Cu o astfel de forta militara in spate, Ceausescu si-a permis sa il critice deschis pe Brejnev si sa afirme despre URSS ca este un stat imperialist.
La pedepsirea militara a Cehoslovaciei au participat in 1968 5 tari comuniste!
Romania nu a participat dar nici nu au indraznit sa intre aici! Eu cred ca din cauza pericolului major reprezentat de forta militara a Romaniei care ar fi generat un razboi serios, cu pagube majore pentru fortele straine...

Acum, la 30 de ani de la Revolutie, Armata Romana este decimata, la propriu. Circa 30.000 militari pretind ca apara Romania.
Din acestia, circa 3000 sunt forte "expeditionare", luptand pentru altii in teatre de razboi cu tari care nu ne-au facut nimic...

Din punctul meu de vedere, ar putea foarte bine sa revina, sa mearga la culcare pentru ca oricum, pe teritoriul Romaniei zburda vesel cine vrea si cine nu vrea, praduind in stanga si in dreapta, cu voie de la Comandantul Suprem, oricare ar fi acela...

Si iarasi ma gandesc la versurile acestui mars militar, nascut din sange si moarte pentru ca tara asta sa devina si sa ramana intreaga!

Versiunea originala a cantecului, fara prostiile adaugate ulterior la tot felul de cenacluri:



Treceți batalioane române, Carpații
La arme cu frunze și flori
V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații
Cu inima la trecători

Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă
Nădejdea e numai la noi
Sărută-ți copile părinții și frații
Și-apoi să mergem la război

‘Nainte! ‘Nainte cu sabia-n mână,
Hotarul nedrept să-l zdrobim
Să trecem Carpații, ne trebuie Ardealul
De-o fi să ne-ngropăm de vii.




O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.