Si da-ne nou asflatul cel de toate zilele...

Imi place formula "asfaltari pe bani publici"!

E ca o litanie. Ca o mantra.
E ca un fel de flegma trasa in fata celor care indraznesc sa faca lucrari publice.
Adica din alea de iti folosesc tie, mie si celorlalti.
Cum ar fi sa faca un drum. Evident, pe drum apar pitigoii si cer asfalt ca deh, masinile lor nu pot sa dardaie pe macadam!
Dar stai, pe ala se pune asfalt nene!
Care asfalt se pune de niste institutii, UAT-uri, administratii de drumuri si alte chestii complicate!
Din bani "publici"! Ca sa vezi! Iar banii publici, bai trompeta, vin din impozite.
Si TVA. Si din taxe locale. Si din taxa "de drum".

Adica, cumva, banii astia nu se inventeaza singuri. Nu se materializeaza brusc, la deschiderea unui robinet. Nici macar a unui cont in planul de conturi a UAT!

Se fac de catre un privat, se incaseaza la buget.Ala care se face din contributiile TUTUROR. Apoi se repartizeaza la investitii bugetare.
Cum ar fi un drum. Mna, banul public e tot un fel de ban privat. Altfel, toparlane, ar trebui cumva sa dai tu direct banii sa iti faci drum!
Stii, e posibil ca eu sa nu am nevoie de asfalt ca m-am hotarat sa merg mult pe jos ca face bine la sanatate.
Tu insa, vad ca stai cu curul in masina si imputi orasul. Il imputi cu mertanul tau SH.
Sau cu "ursuletul". In fine, cu o chestie pe patru roti in care iti scoti tu cotul stang pe geam sa fii "cool". Ia gandeste-te ca ar trebui sa scoti din buzunar o suma furmusica sa pui asfalt. Iar pe asfaltul ala nu poti sa pui "proprietate privata".

Sa te vad atunci cum iti sar ochii din cap de spaima ca, atunci cand dormi, altul se da pe asfaltul tau, din bani privati! Ce-o sa faci? O sa pui gard si lant pe bucata ta de drum?
Mda, deja unii au inceput cu partea asta si isi aroga drept de proprietate pe o bucata de drum. Aia de sub rotile lor. Mereu de sub rotile lor..
.
Uneori, merg si in Piata Victoriei si incearca sa isi asfaltul doar pentru ei.

Oare au si platit "bani privati" pentru ala sau e tot din "bani publici"? Dar de autostrazile facute de Bechtel de ce nu va luati?
Alea facute pentru avioane, ca nu au pic de asfalt pe ele ca nu-s pe pamant, ce parere aveti?

Aha, stai, alea sunt pe vremea lui Nastase, Basescu, Orban, la ele aveti "verboten" sa comentati...
#NisteIdioti

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.