Cand se plictiseste, SRI se lupta cu sine

Bai, am impresia ca in ultima perioada s-a ascutit lupta de clasa in interiorul SRI. Si pentru ca intreaga Romaniei este terenul de joaca al SRI, ne-o luam cu totii din asta!
Imediat dupa lovilutia din 89, cativa securisti (tineri atunci, batrani acum) s-au rasculat impotriva banilor tinuti la saltea si au inceput sa faca afaceri.
Multe din marile pravalii de acum au fost pornite de securistii cu acces la pusculita Bancorex. Unii au "servit Patria" si au primit si mai mult, altii au ramas in "sistem" si au primit putere.
Pana la un moment dat, se intelegeau si aia care faceau banii nu miscau in front, ascultand de ai batrani.
Asa a binemeritat Ghita, Gruia Stoica, Paszkany si altii de aceeasi teapa.
De partea SRI au fost Virgil Magureanu si marele "Gioni" Popescu - artizanul societatilor comerciale "acoperite", adica alea care finanteaza operatiunile ilegale (printre altele) ale "jmecherilor" din SRI care vroiau sa acceada la sistemul politic.
Treptat insa, astia cu firme si bani au cam inceput sa dea flit alora care au venit dupa Gioni Popescu. Deh, in Epoca Gioni, firmele primeau protectie in schimbul cotizatiei... Dupa Gioni, protectia a cam inceput sa scartaie!
Pe de alta parte, o noua generatie din partea politica a sistemului a inceput sa isi doreasca o felie din placinta! Numai ca nu mai avea loc de prima generatie de afaceristi care deja isi batatorise caile de influenta, calita fiind de diluarea treptata a protectiei.
Asa ca, astia mai sarantoci dar mai bine ancorati politic si cu mana pe parghiile de putere (Coldea este un bun exponent al acestei generatii, impreunca cu prietena Codruta), au inceput sa isi croiasca drum catre, pe de-o parte, deplina acaparare a puterii si, pe de alta parte, spre bulirea afacerilor primei generatii de afaceristi sereisti (sa le zicem "securisti tineri").
De aici au inceput sa bufneasca, par egzamplu, Hexifarma!
Acuma, putem citi in aceasta cheie multe intamplari hazlii din ultimii ani si vom intelege poate zbaterile politico-comice din ultimii vreo doi ani. Abia acum, noua generatie si-a infipt un ficus la Cotroceni, tine intr-o singura mana toate Parchetele (dupa ce au decapitat si DIICOT - Elena Bica), au "serviciile" care zburda in "campul tactic" al Justitiei si cate un dosar masluit pentru fiecare politician (cu foarte putine exceptii) din toate partidele...
Asa ca, din punctul meu de vedere, ce se intampla in Romania ultimilor ani nu este altceva decat o lupta interna a doua generatii de securisti... Unii care au bani si care au pierdut puterea si altii care au puterea si vor banii celor dintai, satui sa astepte pe bara jackpot-ul! Iar in ochii prostimii, lupta asta a fost branduita pentru vanzarea la raft cu marca "Lupta Anticoruptie", ca un borcan de muraturi cu poza gospodinei Codruta pe eticheta...

____________________________________________________________________________


E misto, misto de tot, traim ani interesanti care depasesc chiar si perioada stalinista! De ce spun asta:
Uite, acum vreo doi ani, un tampitel altfel destul de titrat, "dom' injiner" imi spunea cu indignare ca bine le face DNA ca le taie macaroana, ca nu conteaza ca e pe de laturi de lege ca e cazul sa se faca curatenie si sa intre politicienii la bahaus, ca sigur au furat ei cu trei maini... Ma bucur ca bietul idiot traieste zilele astea evenimentele! Nu ma astept sa inteleaga ceva din concepte inalte precum "prezumtia de nevinovatie" sau ca nu inculpatul trebuie "sa isi dovedeasca nevinovatia" ci invers, "organele" trebuie sa dovedeasca vinovatia dincolo de orice dubiu (ah, greu cuvant, de cautat in DEX) dar sper macar sa realizeze ca trebuie sa isi incuie femeia in casa, ca poate trece vre-un Portocala pe langa ea si ii cade cu tronc si il vara pe el in puscarie si pe ea in harem!
Asta e o chestie simpla de inteles chiar si de catre un inginer idiot...

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.