BREXIT

Lumea pare sa uite ca Europa a fost in permanenta in razboi dintr-o cauza sau alta si ca, desi politicienii au memoria scurta, popoarele au tinere de minte. Peste diferentele inerente culturale, sociale si economice, se suprapune actuala criza de legitimitate a "reprezentantilor" iar britanicii (ei au dat Hyde Park, sa nu uitam) au sanctionat birocratia, lipsa de aderenta la realitate si cupiditatea organismelor UE care nu sunt altceva decat o extensie de o birocratie excesiva, aproape agresiva, a intereselor economice ale Germaniei. Referendumul nu a facut decat sa sublinieze existenta Canalului Manecii care a separat, separa si va separa Insulele Britanice de Peninsula Europa. UE si-a stabilit un obiectiv aproape imposibil, tanjind sa devina o a doua America, omitand din necunoastere istorica, ca America de Nord s-a nascut pe cand Europa avea deja 1500 de ani de lupte intre natiuni. Este, daca vreti, aplicarea principiilor termodinamicii in politica si social: Entropia domina si este o stare naturala, restul starilor sunt artificiale si rezista doar cat timp actioneaza un factor extern.
O multime de tantalai cu creier neted bocesc ca un cor de bulgaroaice la mormant prohodul Uniunii Europene si cei mai vocali dintre ei sunt niste cozi de topor urmati de o turma de papagali... In loc sa inteleaga ca au luat-o razna si ca politica de concesii nu a facut decat sa le arate ipocrizia, in loc sa inteleaga ca abordarea UE necesita o schimbare de paradigma si ca tinta lor deja devine insuportabila pentru multi, ei o tin langa aducand inclusiv argumente care aproape ca sparg sticla monitoarelor pe care se afiseaza!
Indraznesc unii sa zica ca Brexit a omorat democratia! Mie mi se pare cel mai profund exemplu de imbecilitate!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.