Colectiv? Stai sa vezi cand vor sari in aer aeroporturile!

Lumea s-a agitat pentru incendiul dintr-un club lipsit de stingatoare de incendiu unde au murit oameni pentru ca niste usi erau legate cu lanturi si lacate dar si pentru ca patronii s-au gandit sa dea cu artificii pe langa pereti tapetati cu burete lipit cu prenandez. Pe toate cutiile si flacoanele de prenandez scrie in pasispe limbi ca e al dracului de inflamabil sa si ca sa ai grija cat fumezi pe langa el ca fumatul te poate ucide prin aprinderea prenandezului!

Un primar si niste functionari sunt legati in catuse si defilati prin fata televiziunilor, tinerii "frumosi" si grasi dar cu creier neted ies in strada manati de o mare firma de Public relations, tot aia care l-a facut pe basescu si pe iohanis mari presedinti (da, cu litere mici ca sunt oameni mici), cade un guvern, vine "guvernul mieu", se face pofta ce a poftit R2D2 (mai degraba C3PO) si toata lumea e fericita, mai putin Madam Gorghiu ca nu i-a iesit ei pasienta. Ah, Oprea exulta si el de fericire ca s-a acoperit rahatul cu Ghighina, un baiat care a murit pentru ca a facut pe antemergatorul coloanei generalului Izmana... "Si Dumnezeu s-a uitat si a vazut ca e bine" ar sta scris in Biblia dup Colectiv, daca asa ceva s-ar scrie!

Numai ca, sloganul trambitat de imberbii corporatisti revolutionari cu program de manifestatie dupa cel de "servici" are sanse mari sa se implineasca in realitate.

Poate ca ceea ce ne-a salvat de la niste atentate din alea serioase a fost tocmai faptul ca, la cat suntem noi de imbecili, ratarea pluteste in aer si atentatorii sinucigasi nu vor sa riste sa apese pe buton doar ca sa constate ca, in Romania nici fulminatul de mercur cu garantie nu se aprinde!
Acum niste ani, o mare firma din Romania, in parteneriat cu un mare inventator, ducea la un aeroport niste detectoare de urme de explozibil. Era prin 2010. Cica aparatele astea nemaipomenite, aveau darul de a detecta urme invizibile lasate de trecerea explozibililor, alertand lumea ca e pe cale sa faca poc in apropiere.
Mai ce chestii, stai sa vezi ca intra si Romania in randul tarilor civilizate tehnologic, investind in anticiparea dezastrului, chestie pe care o stim de la Clausewitz ca e mult mai buna decat sa te prinda evenimentele dezbracat pe campul de lupta. Clausewitz e un baiat, nu il stiti voi, militar de cariera...

Dar sa revenim la "coruptia ucide", ca parca asta era leitmotivul manifestatiilor de la sfarsitul anului trecut.

Uite asa, brutal, ce pareree aveti daca va spun ca "meleoane peste meleoane" s-au cheltuit pentru una din cele mai criminale inselatorii din lume?

Si ca, nimeni, dar NIMENI nu s-a prins ca cele peste 700 (sapte mii) de detectoare vandute in intreaga lume pentru un pret cuprins intre 1600 si 19.000 UK Pounds per bucata (cred ca la noi au avut pretul ala mare) nu era apt (Apt=capabil, care poate sa indeplineasca functia pentru care a fost creat) sa detecteze nici macar un cap de chibrit, dar'mite un camion cu explozibil din ala serios! Bai, dar nimeni, nici macar aia din tarile care se iau la tranta cu mult curaj cu coruptia, semn ca diferenta dintre pretul de productie de circa 50 UK Pounds si pretul de vanzare a platit nu numai vila inventatorului si calatoriile lui in strainatate ci si alte vile si alte concedii, de data asta ale politicienilor care au decis achizitionarea detectoarelor de nimic.

Asta pana la un moment dat, cand in 2013, inventatorul si omul de afaceri Jim McCormick a fost condamnat la 10 (zece) ani de puscarie de un judecator care a decis ca "Your fraudulent conduct in selling so many useless devices for simply enormous profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent individuals".
Asa, pe scurt, zice ca modul in care Mc Cormick a prezentat si vandut dispozitivele alea mirobolante, pentru un profit imens, a generat un fals sentiment de siguranta care a cotnribuit in mod evident la moartea si ranirea unor civili nevinovati.
Cum? Pai, in Iraq, niste camioane pline de C4 au trecut de controalele militarilor dotati cu detectoarele lui McCormick si au aruncat in aer nistre ministere pe acolo, ucigand circa 200 de civili si ranind alte enspe in 2009.
Cica a vandut detectoare in Iraq in valoare de circa 50 mil. UKPound...

Bun, si ce legatura are cu Romania?

Pai, niciuna in afara de faptul ca McCormick era asociat in Mira Telecom, care a vandut detectoare din astea pe la Cotroceni, niscaiva ministere si cateva aeroporturi...

Si ce este mai grav, o multime sunt inca in uz, detectand, cica, explozibili!


Si ca nimeni nu i-a luat la intrebari... In fine, cum spuneam, noroc ca la noi "saritorii" islamisti au decis ca ne suntem suficienti, suntem de nedepasit la tras cu tesla in propriile coaste!

Singura intrebare pertinenta ramane: "Cine sare cu mine"?


Iaca, bagati o privire si pe aici;
"Tinerii frumosi nu stie sa citeste"...:

https://en.wikipedia.org/wiki/ADE_651

http://www.bbc.com/news/uk-29459896
 
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/a-vandut-romania-detectoare-false-de-bombe-in-irak--175511

http://www.ziare.com/stiri/ancheta/detectoare-de-bombe-nefunctionale-la-cotroceni-990040

http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nereguli-descoperite-la-aeroporturile-henri-coanda-si-otopeni-de-corpul-de-control-al-ministerului-transporturilor-121447

http://adevarul.ro/news/eveniment/video-detectoarele-mortii-luate-statul-roman-1_50ad5cba7c42d5a66393afcb/index.html

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.