Logica rasturnata, Iohanis si instaurarea dictaturii de rit nou in Romania

Scrie zilele acestea Iohanis (m-am hotarat sa il scriu cu un singur "n"):

"Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.
Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru".


Zilele astea s-a ascutit lupta de clasa!
Hamesitii grupati oportunist in jurul lui iohanis, cu el insusi in frunte, au inceput atacul mediatic asupra unei institutii care (inca) functioneaza dupa regulile democratiei din Constitutia Romaniei si confunda votul dat pentru Presedinte cu votul dat pentru Parlament.
Ca o suma de cetateni au votat cu Iohanis este adevarat insa alegerile parlamentare sunt alta mancare de peste pe care domnul profesor se pare ca nu vrea sa le inteleaga (nu pot sa cred ca nu sesizeaza diferenta pentru ca asta ar insemna ca are un intelect redus si nu cred, chiar daca functioneaza pe alta viteza).
 
Trebuie sa retinem ca, prin toamna trecuta, la putin timp dupa ce a fost ales, a afirmat raspicat ca vrea guvern, cam cum dorea Dl. Goe sa vina trenul. Si DNA, iata, ii face cheful pentru ca Partidul care l-a invaluit cu personaje ca Blaga, Gorghiu, Orban si alti trubaduri din astia nu au reusit sa treaca motiunea in Parlament.
Pentru niste fapte ce nu au nicio legatura cu penalul, se porneste tavalugul; "magistratii" procurori se sesizeaza, cer incuviintarea urmaririi penale Parlamentului, Parlamentul VOTEAZA si spune "Pas". La chestia asta, rezultat obtinut prin VOT DEMOCRATIC, ca asa zice la Constitutie, Iohanis iese la rampa si incepe sa gloseze pe teme aiurea alese. Tocmai el, trimis in judecata pe cand candida la Presedintie, tocmai el, pentru care s-a cam amanat pe fata un verdict al Curtii conduse de "prietena" L. Stanciu, deci tocmai el s-a gasit sa vorbeasca despre cele doua Romanii! Tocmai el care bate saua sa priceapa prostul cu votul in mana! Insinueaza ca, o data cu persoana lui (Sa traiti Imparate!), "boborul" vrea si alt Parlament!, uitand ca mandatele sunt de durate diferite si ca asa scrie, ce sa vezi, in Constitutia pe care a tinut manuta lui de profesor cand a jurat credinta la investire...
 
As lua pe bucatele aberatiile dlui Iohanis:
 
 
"Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar."
    Asta e singura fraza corecta si democratica. Aici trebuia sa se opreasca si devenea brusc cel mai intelept roman in viata! Dar nu, el a continuat:
 
 
Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.
Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. 
 
    Poate sa regrete pana nu mai poate!  Este DREPTUL Parlamentului sa voteze, ca asa zice la Constitutie si la Regulamente. Si Constitutia trebuie respectata. Tocmai ca este caracteristic unui stat de drept respectarea Constitutiei. De ce va deranjeaza? Pe cine deranjeaza?
 
 
Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate.
 
"Semnalizarea" nu se face prin fum si prin ce ati visat dumneavoastra ci prin vot. La anul, daca nu ma insel, sunt alegerile parlamentare. Fix atunci se exprima "vointa populara".   Pana atunci este doar parerea dumneavoastra, care nu ati inteles mare lucru din votul chinuit din iarna trecuta.
 
În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru.

Sfatul ar fi fost OK daca nu v-ati fi inscris in cursa electorala pana nu v-ati fi rezolvat problema cu INSTANTA, caci, daca nu ati uitat, erati trimis in judecata pentru incompatibilitate, verdictul pronuntandu-se prin amanari succesive, dupa data alegerilor. Ca un mic miracol!
 
 

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.