Ridzi e bolnava

Monica Iacob Ridzi tocmai a facut primul sau pas din calatoria sa de 1825 de zile dincolo de gratii. Ma rog, o sa faca circa 3 ani si ceva, ca vine liberarea conditionata.
Am citit pe sarite mesajul sau zguduitor dinaintea pronuntarii. Si mi-am adus aminte de cat de zguduit de ras eram cand citeam despre maretele realizari ale mandatului sau...
Cum memoria poate sa imi joace feste, am cautat pe net sa vad ce mai retine memoria electronica despre marele politician Ridzi.
Am gasit un site cam gol,  in special la rubrica "Despre mine", unde pagina este in constructie. Probabil ca este un site nou, facut pentru a fi in trendul celorlaltor condamnati "politic".
A uitat insa de celalalt site, unde se umfla in pene, facut cand era pe val.
Si de acolo aflam ca tanti avea veleitati politice inca din anii 90 cand, ca un politician incepator, mintea prin CV-ul sau, cu nerusinare.

Zicea tanti ca inainte de a deveni mare politician, a fost un pui de manager, deci promitea de mica:

"Director General – Euro Riva Serv (ianuarie-decembrie 2004)
Director Resurse Umane, Marketing, Prognoze, Dezvoltare – Euro Riva Serv (2000 – 2004)
Şef birou contabilitate – Euro Riva Serv (1997 – 1999)
Contabil – Euro Riva Serv (1995 – 1997)".
De fapt,  ea era contabil si sefa de birou inca dinainte de infiintarea firmei! Uite asa rezulta din nr. de inregistrare al firmei la Oficiul Registrului Comertului! Deci, avea stofa de politician, stia sa minta in scris...

Revenind insa la recenta sentinta, de 5 ani cu executare pentru spagile din perioada 2009-2012 cand a fost mare ministru PDL, aflam din hotarare ca in zona Petrosani cam facea legea...

Si ma uit pe blogul ei de atitudine politica si aflu ca ii interpela pe ministrii care i-au urmat cu privire la niste proiecte minunate ale altor ministere PDL, cum ar fi cel privind Piscina in Petrosani in valoare de  4.425.000 Lei sau Gradinita “I.G. Duca" in Petrosani la doar 2.436.997,76 Lei.
Acuma, este explicabila fervoarea cu care tanti il lua la trei pazeste pe ministrul PSD cu privire la stoparea "investitiilor". Pur si simplu, se oprise si spaga!

Astazi, dna Ridzi vine si plange cu lacrimi de crocodil la gandul ca ii vor creste copii fara mama. Stai cuminte tanti, exista vorbitor si, pentru detinutii model, vizite conjugale. Deci nu te vor uita la fel cum nu te vom uita nici noi, astia de la care ai furat.

Si ma gandesc ca niciunul dintre voi, cand ati primit decretul de numire, nu ati avut vreo ezitare. Nu ati spus ca sunteti bolnavi, ca aveti copii, ca vreti sa ii vedeti cum cresc. V-ati repezit cu amandoua mainile inainte si primul telefon sunt sigur ca l-ati dat "la partid" sa ii asigurati de "recunostinta".
Recursul la copii si numaratul zilelor pe care vi le mai "lasa Dumnezeu" este o ipocrizie crunta, intrecuta doar de penibilul lacrimilor lui Vosganian in fata parlamentului (intentionat cu minuscula).
Este necesar exemplul vostru, pe bune sau ca facatura judiciara, macar ca sa ii puna pe ganduri pe cei care va vor urma.

Daca macar un singur politican isi va da demisia cand i se va spune ca trebuie sa dea parandarat, atunci puscaria voastra nu a fost degeaba, martiriul vostru va fi recunoscut ca un lung drum al penitentei spre educarea talharului roman adus in frunte prin votul prostimii care uita repede.

Iar eu voi fi primul sa va aduc o portocala la vorbitor!






O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.