Nobel esti? No, iobag!



Vai, putine tari se pot mandri ca au patru premianti cu Nobel!
Si ce zarva, si ce cocoseala, si uite cum, nene, pe aici manca parizer ala micu a lu' Hell (sau Muller, sau Palade sau Wiesel) si aici, da fix aici, odata cand era pe la vreo 3 anisori a spart un geam-nazdravan de mic - s-a zgariat si s-a cacat pe el, la propriu, de frica sa nu il bata vecinii!
Bai si cum isi aduc aminte toate babele din sat ce calcatura avea, de gemea pamantul sub el, (sau sub ea ca avem si o Nobelista, daca nu stiati, Herta Muller) de parca de pe atunci se prefigura opera care il va lansa in galeria nemuritorilor Nobel!
Bai, sunteti penibili! Toti, dar absoluti toti astia au plecat nene din tara asta de rahat care nu e in stare sa asigure conditii decente pentru aia de mjloc dar'mite pentru varfuri si care nu e in stare sa recunoasca un stangaci si il obliga sa scrie cu dreapta, uniform.
Niciunul nu a consumat cerneala Flaro ca sa scrie vre-un rand la teza aia de i-a adus Nobelul si nici nu a cheltuit vreun leu din premiul ala prin Romania ca sa va excitati atat de tare!
In dreptul niciunuia nu se spune ca este sau a fost roman la momentul premierii! Da, s-or fi nascut prin Romania, da, poate au facut si facultatea aici (Palade), dar nene, degeaba ii treceti in dreptul Romaniei la Premii Nobel, Romania nu are niciun merit in asta...
Si faptul ca sunt premianti Nobel nu inseamna nici ca Romania este mai asa, mai special in genetica si nici ca este pamant binecuvantat cum au unii senzatia cand au halucinatii patriotarde. Si nici ca IQ-ul lor devine prin molipsire nationalista mai ridicat decat numarul de clase de la trenul accelerat!
S-au nascut in Romania dar Patria i-a avortat!
Abia cand un romanache crescut pe aici, tarat prin colbul strazilor imposibil de civilizat, haituit prin fel de fel de scoli cu programe care se schimba de la un an la altu, va realiza loco acel ceva ce il califica pentru premiere, abia atunci - zic- va insemna ca Premiul nobel merge la un roman! Si nici atunci, sa stiti, nu va insemna ca merge la Romania ci doar la ala care si-a f*&*^ tineretea si juma de viata sa faca ceva ce se cheama "progres"! 
Si asta nu se confunda cu progresul Romaniei care, inca are veceul in curte si e mandra de asta!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.