Gazele de sest

Mda, au inceput sa transpire si informatiile despre protestul de la Pungesti unde varul Chevron incepe sa sape si sa dea cu bomba sa scoata gazul de sub curul romanului.
Nu ca este bine. E rau. Doar ca si mai rau este ca romanul a fost si ramane dobitoc, ajutat de politicienii care prefera sa suga la Licuriciul american in loc sa educe masa.
Acuma, cand deja se pune de o mica rascoala, care de la Rosia Montana, care de la gazele de sist (dracu, astia vor fractura cam peste tot in Romania!), poate ar vrea si astia de la putere sa dea inapoi.
Problema dilematica (un cuvant din DEX) este ca, indiferent cine va veni la putere, gaze se vor scoate, cianuri vor imputi locul!
Pentru ca, daca francezii, polonezii si alti -zii au pus cate un pic umarul la educarea maselor in secole, astia ai nostri au fost prea ocupati sa fure cu doua maini. Privind la cat se balbaie cred chiar ca au fost doua maini stangi.
Toate discutiile astea trebuia sa aiba loc INAINTE de a se semna actele alea secrete. Poate ca or fi fost unii care si-au dat seama ca ar fi fost cazul sa nu se accepte conditiile puse de barosani, doar alte tari au putut sa inchida usa unde Chevron vroia sa isi bage piciorul.
Numai ca aia vin cu cashul imediat pe masa, cu promisiuni pe care numai un retard ar putea sa le creada (vezi campania Rosia Montana) si tu, politician, trebuie sa le explici de ce refuzi, de ce nu ii lasi sa capete asa zisele locuri de munca si de ce nu le va creste, vezi Doamne, nivelul de trai cu gaze de sist sau aur cianurat!
Dar, cand tot ce ai in cap e cum sa furi neprins, normal ca nu esti in stare sa articulezi un discurs coerent in care sa le explici dobitocilor de votanti romani cum devine treaba cu furatul caciulii!
A incercat unul acum vreo 15 ani sa explice diferenta dintre undita si peste si l-au liat peste picior.
Probabil insa ca acea vorba era singura sclipire de inteligenta demonstrata care ar fi fost de folos sa destepte cu un minut mai devreme cretinii care baga in urna buletinul de vot.
Aidi pa, prosti ce suntem.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.