Supendacii si romanii.

In judetele cu populatie majoritara de etnie maghiara, procentul de participare la vot este execrabil, in pofida indemnurilor unor lideri maghiari care au subliniat importanta participarii.
Premierul Ungariei a indemnat la absenteism, premierul Romaniei a cerut cetatenilor romani sa participe la vot.
De aici, eu inteleg ca:
a. UDMR nu are ce cauta la guvernare intrucat nu exprima vointa populatiei de etnie maghiara;
b. Populatia de etnie maghiara ar trebui sa se duca in Ungaria in conditiile in care asculta de Viktor Orban si nu de Prim Ministrul Roman;

Mai este posibil si ca UDMR sa aiba o atitudine in public diferita de intentiile exprimate in cercurile cetatenilor de etnie maghiara.

In oricare dintre situatii, refuzul de a vota reprezinta moartea democratiei. Iar atunci cand un politician il promoveaza da dovada de iresponsabilitate chiar daca are "constiinta impacata".

Daca telul neprezentarii este reintoarcerea la Cotroceni a suspendatului, atunci socoteala juridica nu se potriveste cu socoteala politicianului caci suspendarea nu inceteaza prin invalidarea referendumului.
Suspendarea poate inceta numai daca populatia se exprima in cadrul unui referendum VALID, cu majoritate de NU.
Un referendum, chiar daca are majoritate (fie DA fie NU), dar nu este valid, astfel cum este definita conditia de validitate prin Decizia Curtii Constitutionale (prezenta a 50%+1 din cetatenii cu drept de vot) este echivalent cu INEXISTENTA unui referendum, deci cu absenta vointei populare. In aceste conditii, juridic vorbind, suspendatul ramane suspendat.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.