Orwell, 1948 - SUA in 2011

"Politically correctness" face o noua victima! Mark Twain, ale carui opere "de capatai", Aventurile lui Tom Sawyer si Aventurile lui Huckleberry Finn vor fi editate pentru a elimina doua cuvinte care nu mai sunt pe placul "afro-americanilor" de catre un obscur dar nervos personaj: Alan Gribben. Este vorba de "negru-nigger" si "sclav-slave". Ce dracu incearca asa-numitul "Mark Twain scholar" sa faca are o echivalenta in activitatea Ministerului Adevarului din romanul "1948" scris de Orwell. Incearca sa modifice trecutul doar pentru ca stapaneste prezentul si asta pentru a defini viitorul. O porcarie, mare cat Obama, cel mai "tare din parcare" nigga al tuturor timpurilor! Evident, este mult mai usor sa ascunzi sub pres anumite tare ale trecutului Statelor Unite decat sa iti pui mintea la contributie si sa educi. Sa explici ca negri sunt negri si ca li se spunea "nigger" acum 100 de ani sau ca erau sclavi. Ceea ce erau! Este inacceptabil sa incalci o lege (cea prin care autorul are drept exclusiv asupra operei sale) chiar daca o faci pentru un scop nobil (oare?) acela de a nu discrimina. In curand, dupa eliminarea "f*words", a "n* words", cine stie, poate nu vom mai putea spune despre alde ca Gribben niste "i*words"!
In loc sa cenzureze niste cuvinte din operele (irepetabile), don' profesor ar trebuisa se concentreze sa scoata niste lucrari academice in care sa explice ce si cum cu acele cuvinte! Aruncate sub pres nu inseamna ca nu mai exista!
http://blog.al.com/scenesource/2011/01/auburn-montgomery_professor_al.html

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.