Cum ajung impostorii in Parlament sau “De ce nu semnez cu Urban”.

Pe langa ca e un politican mediocru, Urban este si un impostor. Nu stiu care e cauza si care e efectul, dar, cronologic, intai a fost impostor si apoi a devenit mediocru. Probabil ca o ilustrare a unei zicale de-a lui Murphy, potrivit careia, “fiecare avanseaza pana isi atinge nivelul maxim de incompetenta”.

Concret, dl. Urban nu contrazice pe nimeni care I se adreseaza cu formula “d-le avocat Urban” sau care vorbeste de “Casa de avocatura Urban”.

Dar, nici una si nici cealalta nu exista!

Cel putin asa rezulta din inregistrarile Barourilor din Romania, unde nu poate fi gasit niciun avocat cu numele Iulian Urban sau macar Urban. Si nu veti gasi nici o forma de exercitare a profesiei in acele registre care sa includa numele "distinsului"!

Dar, daca va uitati in Registrul Comertului, veti observa ca acolo figureaza un intreg carnat de firme cu distinsul nume de senator…

De altfel, daca ne uitam in CV-ul pe care “maestrul” si-l publica pentru a speria “boborul” mai slab de inger care l-a ales drept binefacator, vom observa ca el insusi marturiseste, intr-un limbaj echivoc, faptul ca a incercat sa intre in sistem si ca, vezi Doamne, ca urmare a unor frictiuni in el (sistem) a renuntat. Dar nu spune clar daca apucase sa si intre sau doar a iesit, pe principiul “strugurilor prea acri”!

Impresia initiala, cum ca este un “fake” devine aproape o certitudine cand studiezi mai atent CV-ul.

De fapt, el este un recuperator, un echivalent al “baietilor din Ucraina” dar cu cravata alba la camasa albastra iar cuvantul “impostor” poate fi deja folosit cu caracter ingrosat pentru ca, iaca, incearca sa lase impresia ca este membru al ABA.

Dar ce este ABA?

ABA este “American Bar Association”, echivalentul Uniunii Avocatilor din Romania, doar ca la alta scara. La scara SUA.

Cine poate fi membru al ABA? http://bit.ly/b7wFUY

Grosso modo, doua categorii: avocatii din SUA si persoane asociate care, potrivit site-ului oficial, e suficient sa aiba o oarecare tangenta cu dreptul in tara lor de origine.

Adica, pot fi consilieri juridici, cercetatori in drept ba chiar si bibliotecari. Ideea este sa le treaca printr-o mana o carte pe an si prin cealalta, tot pe an, 175 USD plus inca niste firfirei pentru participarea pe forumuri, desigur, tot pe an.

Adica, asocierea asta e un fel de “vrei prestigiu? Da-ne banii” care stimuleaza voma inelectuala a unora ca Urban care se si cred avocati cand ei doar au dat cu matura la un “maestru”!

Deci, sa ne intelegem, Urban NU este avocat, oricat ar incerca el sa se abtina de la a-I contrazice pe cei care I se adreseaza cu aceasta calitate. Sau este chiar el cel care le spune sa scrie asa? Ca si ziaristii sunt oameni, si ei au buzunare in care pot incape niste foite emise de BNR pe care scrie Lei” (si nu RON, domnilor ziaristi analfabeti).

De altfel, potrivit propriului CV (http://bit.ly/cMpvzv - site-ul partidului), a terminat facultatea in 97, an in care s-a si angajat pe postul de consilier juridic la Transporturi Auto Giulesti (scris gresit in CV) si figureaza ca are niscaiva specializari dar fara sa vorbeasca de societatile selecte in care pretinde ca este membru. A stat acolo pana in 98 cand s-a carat si si-a deschis firmele alea de maca maca pe care le gasiti la Registrul Comertului…

Bai, nu radeti! Chiar asta scrie el in CV-ul catre Partid. Si cu Partidul nu glumesti! Ca stiti ce deranj a fost in Piata Universitatii!

Revenim deci.

Am stabilit ca dl Urban nu este avocat.

Repet: IULIAN URBAN NU ESTE AVOCAT!

Dar, visul lui erotic presupune indelungi si dese penetrari ale instantei.
“Cum sa fac sa ma joc in instanta, altfel decat ca impricinat?” s-o fi intrebat intr-o dimineata dl. Urban…

Si si-a facut o firma, prin care presteaza servicii juridice!

Da, servicii juridice, desi acest lucru a fost interzis chiar de Curtea Suprema, nu numai de Lege (vezi Nota)! Pe care dl. Urban, si nu e singurul, o scuipa in ochi de fiecare data cand reprezinta cate un nenorocit…

Un nenorocit care a avut nesansa sa semneze aiuritorul contract cu Urban si Asociatii…

Si acum ajungem la “esenta”…

Acel contract… cum sa va spun… este mirobolant! Iar cel pe care il publica domnia sa pentru exemplificare difera major fata de ceea ce semneaza clientul cand e vorba de bani "pe bune".

Prin el, ii acordati sereleului lui Urban prerogative absolute in dosar. Mai mult, sa nu dea naiba sa va intereseze ce face Urban & Co. in instanta ca e vai de mama voastra. In astfel de situatie, zice la contract ca il impiedicati sa isi faca treaba si ca merita pentru asta sa fie despagubit cu suma promisa pentru intreaga treaba! Adica, el ia vreo 15-20% din datoria pe care, pretinde ca o recupereaza, si, daca sunteti nemultumit ca aia ai lui lipsesc din sala, nu aveti decat sa mergeti dvs. ca el are dreptul sa fie platit si pentru ce nu a facut!

Aberant, nu?

La fel de aberant ca si arogarea calitatii de avocat, treaba la care Baroul Bucuresti inchide ochii!

Un caz concret, aici ( http://bit.ly/ce2AcS )

Societatile de colectare nu ii ajung d-lui Urban, asa ca, pentru a-si proteja clauzele abuzive din strutocamila de contract de pseudo-mandat pe care il impune clientilor suficienti de tampiti ca sa il semneze, si-a infiintat acel mamifer oengistic de asociatie de protectie a consumatorilor! Caci alt rost nu gasesc, de vreme ce nu este in stare decat sa trimita pagubitii la instanta sau la OPC...

Si, ca orice impostor care ajunge sa fie convins de minciuna pe care o repeta suficient de mult si de tare, musiu Urban s-a descoperit si de vita nobila! Ah, misto! Imi aduce aminte de bancul cu iobagul si cu "nobelul" (nu pot sa il scriu ca ma rusinez!). Zice ca are si un "papa" in linia geneaologica!

Ca a ajuns si el sa creada o dovedeste si infiintarea unui site pe care ar trebui sa stea el insusi la loc de mare cinste!

Concluzia este ca, macar atunci cand aveti de gand sa semnati ceva cu Urban sa cascati ochii daca la urna de vot nu sunteti in stare!

Desi si la vot ar fi benefic pentru ca altfel, aveti parte de emanatiile impostorilor care se transforma in legi pe care veti fi siliti sa le respectati!

Si unde mai pui si ca refuza sa scoata “citatele” imprumutate de pe alte bloguri atunci cand I se cere! Dar asta este o alta poveste pe care mosul o sa v-o spuna alta data!


Nota:
art.82 din Legea 51/1995 republicată privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat care menţionează imperativ:

“(1)La data intrării în vigoare a acestei legi, persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate în baza altor acte normative ori au fost încuviinţate prin hotărâri judecătoreşti, să desfăşoare activităţi de consultanţă, reprezentare sau asistenţă juridică în orice domenii, işi încetează de drept activitatea.Continuarea unor asemenea activităţi constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii penale.

(2)De asemenea, la data intrării în vigoare a prezentei legi, încetează de drept efectele oricărui act normativ, administrativ sau jurisdicţional prin care au fost recunoscute ori încuviinţate activităţi de consultanţă, reprezentare şi asistenţă juridică contrare dispoziţiilor prezentei legi.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.