PD-L si carmaciul si-au luat-o in freza

Suferinta multa si mai mare ca intr-o tragedie greaca zilele astea in PD-L si in corul vanatorilor (al sustinatorilor); Parlamentul European a votat o rezolutie potrivit careia, deocamdata, se recomanda abtinerea de la folosirea cianurilor in minerit.
Este o rezolutie cu "tinta" la initativa RMGC de a exploata, in Apuseni, zacamintele de aur cu ajutorul cianurilor.
Principalul argument este acela că aceasta reprezintă ” singura modalitate sigură de protejare a resurselor de apă şi a ecosistemelor împotriva poluării cu cianuri în urma activităţilor miniere”.

În Rezoluţie se mai precizează că statele membre ale UE “nu ar trebui să susţină, direct sau indirect, niciun proiect de minerit care implică utilizarea de tehnologii pe bază de cianuri, până când se va aplica interdicţia generală şi nici să nu susţină astfel de proiecte în ţări terţe”.
Rezoluţia a fost votată cu o majoritate zdrobitoare: 488 de voturi “pentru”, 48 „împotrivă” şi 57 de abţineri.

Practic, nu numai ca se recomanda interzicerea, dar, aspect demn de subliniat si ridicat pe un piedestal, se interzice si lobby-ul!

Reactia Gabrielului calcat pe coada este ridicola, demna de un Catavencu nu pic mai imbecil si mai pervers decat l-a descris Caragiale:
"Fără niciun efect juridic, votul de astăzi din Parlamentul European demonstrează doar un atac orchestrat și fără scrupule împotriva României şi dezvoltării sale viitoare. Votul de astăzi al Parlamentului European nu are niciun efect juridic şi nu schimbă legislația aplicabilă în prezent pentru mineritul din UE"
Se mai plange Gabi, ca Romania este singura vizata si ca, vezi Doamne, cianura ar fi buna (licenta mea poetica) fapt care ma determina sa ii recomand sa si-o bage in vena, nu inainte de a-i ajuta si pe cei care il sustin, ca poate nu reusesc sa nimereasca cu acul unde trebuie!

Daca la politicienii de calibrul lui Videanu sau EBA, este de inteles sustinerea (unii din pricini de spaga, altii din pricini de prostie si de interes limitat fata de mediu), nu pot sa inteleg sustinerea venita din partea "intelectualilor"!
Potrivit listei de vot, Traian Radu Ungureanu si Cristian Preda au votat pentru cianuri (adica impotriva Rezolutiei), ceea ce mi se pare explicabil doar prin prisma cacatului pe clanta, adica a "manjelii" lor.
Pe de alta parte, este de retinut si ca dna Macovei, PD-L, a votat pentru. Pentru Rezolutie si impotriva cianurilor, desi eu cred ca asta a fost dintr-o greseala datorata mahumurelii. Evident, de la diferenta de fus orar, nu va imaginati altceva!

Bref este ca, deja presa cam este cu batista pe tambal si in aceasta situatie (ca in multe altele) si ca, mi se pare perfect posibil ca politicianul roman sa o dea de pereti si de data asta, avand in vedere ca spagile sunt uriase si lor le este tare foame!
Ba pot pune pariu ca, prin cercurile pedeliste se plange mult si se ofteaza, ba chiar unii mai trag si niste injuraturi la adresa mamii ei de Europa, dorindu-si tare mult sa fim exclusi, ca sa isi ia si ei spaguta!
Bravo Renate Weber!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.