Ce nazdravanii mai face Guvernul meu (I)

O sa incerc sa mai scriu aici ce ma uimeste pe la stiri sau prin ziare (atatea cate au mai ramas). Problema majora este ca se intampla atatea incat nu cred ca ajunge tot spatiul WWW pentru a descrie marsaviile, pardon, manariile (na, ptiu) realizarile Guvernului!
Si cand zic "Guvern" zic inclusiv reprezentantii directi ai comunitatii, adica primarii si consilierii. De toate culorile caci, din "verde" se trag cu totii!
Prima:
Se pune de o donatie de spatiu excedentar la Muzeul Aviatiei.
Dupa ce ca e doar unul si ala destul de batut de soarta si lipsit de fonduri (o sa revin la asta), Muzeul, prin glasul alesilor locali (a se citi Primarul Neculai Ontanu), pune de o donatie.
Cand au inceput sa strige niste voci din aria organizatiilor civice, au dat-o cotita, ca s-ar dona pentru o biserica!
Dar realitatea documentata se pare ca e alta, ca spatiul se "doneaza" pentru niste locuinte, din care se vor arunca si catre niste institutii cateva apartamente. Pentru smecheri, ca asa au ajuns cam toate programele ANL derulate pana acum. Eu stiu doar de un singur caz de om necajit care a beneficiat de un astfel de apartament dar si pe asta vor sa il matraseasca din casa.
Una peste alta, poveste intreaga o gasiti aici: http://romanian-spotters.forumer.ro/opreste-distrugerea-muzeului-aviatiei-f42/
Nu uita sa dai cu batul la petitia online!



Spuneam mai sus ca revin; da, Muzeul NU ARE SPATIU EXCEDENTAR! De fapt, nu numai Muzeul Aviatiei nu are un astfel de spatiu ci, in general, orice muzeu are nevoie de spatiu muuuult, ca de asta e muzeu!
Dar nici unul din cei doi "generali" facuti la apelul bocancilor nu stie, pentru ca, nici unul nu cred ca a fost in viata lui intr-un muzeu! (Cei doi sunt G-ral Marius Oprea si G-ral Neculai Ontanu, distinsi in grele batalii cu gramatica limbii romane, cu legea, cu alegatorii, cu morala si alte si alte astfel de lupte!)

Doi: Se lucreaza la modificarea Legii voluntariatului. (pdf)
In primul rand, sa dai o lege sa organizezi voluntarii este o ineptie.
In al doilea rand, ineptia e si mai groasa atunci cand intervii in organizarea si conducerea unor organizatii care reprezinta tocmai libertatea de asociere pentru realizarea unui scop ce, de regula, nu este la indemana "statului".
Deseori, ONG-urile au avut o atitudine critica (dar si constructiva) la adresa vietii sociale din Romania. Acestea au demonstrat ca se poate face ceva prin simpla vointa a unor grupuri de oameni, fara sa aiba nevoie de dezbateri interminabile sau de campanii politice. Poate tocmai de asta, pentru ca sunt un element ce contrasteaza puternic cu "organizarea" si "puterea" statala, Guvernul, adica "STATUL"(degeaba) s-a gandit ca trebuie nitica ordine si pe acolo.
Cea mai cretina chestie din noul proiect mi se pare faza cu "managerul de voluntari", o functie pe care toate ONG-urile care reusesc sa stranga mai mult de 20 de voluntari e musai sa il aiba. Un fel de mic birocrat care sa se ocupe de evidenta voluntarilor, de normarea muncii lor, de "concediile" lor (ptiu drace, alta neghiobie!) si de, pazea, "Registrul de evidenta al voluntarilor", un fel de "cazier" al fiecarei basinute trasa de un voluntar!
Si toate cretinismele (da, dna Anastase) in numele "Evropei" care, pasami-te, ne va trage de urechi si ne va refuza nu stiu ce integrare (pe bune, asa zice in expunerea de motive!) deplina! Ca vine 2011, Anul Voluntariatului si ne prinde cu voluntarii in vine!
Mai bine v-ati gandi cum sa ii scutiti de taxe, de impozite si sa le oferiti niste facilitati si nu sa ii obligati la birocratizare! Rusine sa va fie, ca nu ati fost nici macar o clipa voluntari domnilor parlamentari. Sper sa dispareti mai repede din peisaj si sa va ia locul unii care chiar au facut ceva pentru ceilalti fara sa astepte pensii, masini, birouri in teritoriu, deplasari gratuite sau la pret redus pe trenuri s.a.m.d.
Pe modelul institutiilor inutile si mamut, se prefigureaza o mega-reprezentanta la nivel national a ONG-urilor, reprezentanta care, pam pam, cred ca va fi cea care va gestiona si fondurile cu destinatie asa zis "pentru sprijinirea societatii civile".
Mai rasfirati, mai rasfirati, civililor!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.