Marea Nationalizare

Mmm, ce sa mai facem noi astazi???
Cam asa cred ca face Boculet atunci cand se da jos din pat si se salta pe varfuri sa isi vada reflexia in oglinjoara din baie…
Cel mai mic om mare in stat din Romania, se tot invarte in jurul ideii lui cu pensiile.
In principiu, toata schema are o singura finalitate:
Nationalizarea contributiilor diferitelor categorii de oameni care si-au asigurat pensia altfel decat contand pe sistemul de stat.
Dupa cum se stie, un principiu de baza in capitalism este acela ca statul este cel mai prost administrator.
Nu trebuie sa fii un geniu ca sa observi ca acest principiu trebuie sa fi aparut pentru prima data in geniul vreunui filosof care contempla realitatatile din Romania caci, numai si numai aici:
-autostrazile sunt atat de timide incat isi inchid pleoapa la prima adiere sau la primul fulg;
-cu cat sunt mai mari contractele publice, cu atat sunt mai greu de observat rezultatele lor;
-cu cat un conducator flageleaza mai mult poporul, cu atat mai mari sunt sansele sa fie reales;
-cu cat eti mai bou, cu atat ajungi mai sus pe scara valorilor politice si sociale.
Dar, sa revenim…
Daca ar fi sa judecam corect, principiul contributivitatii ar trebui sa sune cam asa:
“fiecaruia dupa cat a platit”.
Daca incercam sa analizam ceea ce se intampla acum cu sistemul de pensii (de parca e ceva de analizat!) observam ca domnul Poc stabileste, arbitrar, niste praguri dincolo de care lui (sau altora) li se pare ca pensia este “nesimtita”.
3.000 de lei este noul prag dincolo de care apare “nesimtirea” pensiei…
De ce 3.000 de lei? De ce nu 2.500 sau 3.254,50, nu ni se explica.
An de an, un cetatean contribuie cu un procent din salariul sau la o mare galeata.
Din aceasta galeata, prin alte tari, pensionarii se plimba prin lume, dupa cum, in altele, pensionarii abia isi pot cumpara un coparseu si un loc de veci (pe o durata limitata, de fapt).
Se pare ca noi alegem sa fim in ultima categorie.
Facem niste mari institutii pe care le punem sa administreze banii, facem si niste organisme de supercontrol al acestr institutii, astea angajeaza mii de incompetenti si achita meleoane pe softuri cretine, apoi se mai platesc alte meleoane ca aia care au facut softurile sa le repare si, dupa aia, cand omul vrea sa iasa si el la pensie, sa se mai bucure cativa ani inainte sa crape prin spitalele noastre igrasioase, vine statul si il pune tot pe el sa plateasca cretinismul institutionalizat.
Si cand, acelasi stat descopera ca, de fapt, nici macar nu mai are bani sa plateasca, ce face?
Face ochii roata, descopera ca unele categorii profesionale au propriul sistem de asigurari sociale si, sub pretextul contributiei nivelatoare, aplica rapid o comasare a respectivelor fonduri si le da si lor prin gura, ca nou, tuturor.
Chiar, lor cine le da prin gura? Doar nu dentistii, nu?

PS
Am scris ieri. Azi, Boc a revenit si a spus ca se modifica si pensiile de sub 3.000 de lei...
Bai, asta s-a resetat peste noapte?

Alte chestii, intre timp:
-Unde s-au dus banii din fondurile de pensii? Nimeni nu pare sa isi puna aceasta intrebare... Toti se lamenteaza pe marginea atitudinii, e drept, aberante a micului ministru si omit exact acest aspect. Sa incerc un raspuns: pe mita electorala! Mita electorala imbraca diferite forme: de la pensii marite aberant, pana la salarii mari la anumiti bugetari. Fara nici o exceptie, toate guvernarile si toate guvernele s-au preocupat sa isi rasplateasca emulii cu functii sau contracte publice.
-Dl. Emil Hossu greseste profund (RealitateaTV-Ora de foc, astazi, 11 feb 2010), cel putin cand ataca parti-pri's-ul Casei de Pansii a avocatilor. Pai, avocatii platesc contributie (250 lei/luna de anul acesta) chiar si cand nu au incasari. Avocatii au propria casa de pensii de cnd e profesia asta in Romania! Sa vii acum sa le ceri sa se integreze in sistemul de stat e o aberatie, ba nu, o nationalizare!

Un fel de disclaimer:
Textul asta e un pic cam ca pipi boului, dar nu face decat sa tina pasul cu anormalitatea din ultima perioada...

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.