Securitatea este inima Partidului, care bate, bate, bate...

Chiar nu observa nimeni? Nu sesizeaza nimeni ca dl Basescu este intr-o perpetua si continua lupta?
Ca are de dus o eterna batalie, cu cineva pe care, daca nu exista, nu se sfieste sa il inventeze?
Bun.
Pot intelege ca, acum, la 20 de ani de la Revolutia din decembrie 89, sunt mai putini cei care isi aduc aminte de cat de irespirabil era aerul; de cum, parintii nostri se fereau sa vorbeasca prin casa, de teama microfoanelor; de cum, lipsurile de zi cu zi erau puse pe seama "altora" cu care "partidul" era intr-o continua lupta...
De cum, de dragul acelei lupte (cu saracia, cu imperialismul, cu chiaburismul, cu razboiul si, in general cu ce mergea la propaganda justificativa) traiam ca niste rahati in ploaie si bezna!
Pot intelege uitarea, dar nu pot intelege incultura crasa!
Acum 20 de ani, unul dintre primele filme difuzate pe TVR, evident, cu vocea eternei Margareta Nistor, vorbea tocmai despre decaderea unui sistem emanat din popor: este vorba de romanul "1984" scris de G. Orwell.
Poate ca ar fi un act necesar, difuzarea acestui film inaintea tuturor alegerilor.
Doar ca nu ma pot hotara: Inainte sau dupa "Ferma animalelor"...

Daca privim in jurul nostru la nivel temporal, vom putea observa ca toate regimurile dictatoriale si in care populatia traieste prost au inceput prin a se lupta cu cineva.
Caci ce justificare mai frumoasa decat razboiul putem gasi unei vieti de privatiuni?
Problema este ca, tot luptand, uitam ca putem trai mai bine, uitam ca suntem oameni si ca cei pe care ii alegem sa ne conduca pe timp de pace si nu pe timp de razboi.

Am fost spectator aseara la unica intalnire a celor doi pretendenti la fotoliul de presedinte...
Nu pot sa spun ca Geoana mi-a facut o impresie deosebita. Mi s-a parut ca a aratat o singura calitate, aceea de catalizator. De fapt, cred ca este mai important sa inchegi o echipa si sa stapanesti arta compromisului in acea functie; Basescu, in schimb, le stia pe toate! Era un adevarat tatuc atotstiutor. Viata, dar si un scriitor celebru m-au invatat insa, ca trebuie sa ma feresc de oamenii care au numai certitudini nu si indoieli!

Un alt gand: Cat de multa frica trebuie sa inspire Basescu, pentru ca, pe lista sustinatorilor sai sa se afle nume grele ca: Ilie Nastase, Ciuhandu, Mircea Diaconu, Dorel Visan, Cristian Diaconescu (da, tipul chiar este un intelectual de clasa!) si, incredibil,da, Doina Cornea!

LATER EDIT:
-De unde stia Basescu de drumul la ceas de seara catre Vantu, al contracandidatului Geoana? De la secu?
-Ce facem cu aia 43 de kilometri de camp pavat intitulat "autostrada", pe care l-a anuntat Baselu?
-Nu aveti senzatia ca Basescu va da "200 de lei la salariu", pe final de mandat?

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.