Aberatii

Recent, odata cu "indeplinirea" codului galben am inteles de ce, "la ei", spre deosebire de "la noi", prognoza meteo este data cu muuuult timp inainte, pozele din satelit sunt afisate peste tot, imaginile radar doppler sunt si ele prezente pe toate site-urile...
Pentru ca, mai ales in Canada, astia se carabanesc prin Florida cand sta sa ninga!
Ma gandesc (cu spaima) la ce zapezi sunt la ei si cum trebuie sa fie sa ramai izolat cu lunile, sa nu poti sa mergi pe strada, sa trebuiasca sa iti cumperi un tanc (desigur, la mana a doua) ca sa poti sa iesi sa iti cumperi o paine!
De ce cred eu asta? Simplu. La noi, dupa 30 cm de zapada, Autostrada 2 (ma rog, asa i se spune in Romanica, "autostrada") are acelasi regim cu Transfagarasanul! Adica se inchide! O fi de la altitudine sau latitudine ori de la spagile luate si date. cine mai stie? Cine mai tine cont?
Pai, la ei, cu 6 luni de zapada pe an, trebuie sa fie groasa! Eu cred si ca suntem supusi unei adevarate conspiratii a tacerii! Oculta mondiala loveste din nou!
Cred ca astia care au emigrat in Canada sunt vorbiti sa ne fraiereasca! Iar, odata ajunsi acolo, Guvernul Majestatii Sale le baga un cui in fund si le confisca pasaportul ca sa nu mai poata pleca de acolo cu avionul ci doar cu trenul, in Florida, dupa cum spuneam mai sus!
Dar, oare trenurile la ei mai merg? Ca la noi, desi liniile ferate nu sunt inchise (asa ziceau astia), trenurile sunt anulate! Adica, noi avem linia deschisa doar ca nu merge ghezasul, ia matale directia catre destinatia dorita si noi telefonam ca ajungi in gara! Si daca tot mergi inspre Marasesti, ia matale si sacii astia de posta!

Si cat de bou trebuie sa fii ca, atunci cand se anunta (totusi) ca vine zapada (mai, VINEEE ZAPADAAAAA) sa pleci la drum pe soselele patriei? (care se inchid).

Vine iarasi zapada, sa vedem cati raman blocati (iarasi) sub nameti.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.