Far'de titlu... Prietenii stiu de ce!

E clar ca politica nu este un pension de domnisoare! De abia acum in Romania asistam la o campanie "grea", in care fiecare part tras de candidat este analizat in functie de moment, locatia geografica in care a fost tras, precum si chimia alimentara care l-a generat! Oricum, mirarea indignata a presei in fata acestei campanii "murdare" este, din punctul meu de vedere, echivalenta cu indignarea curvei de centura bolnave de sifilis care se plange ca nu a fost platita ca s-a regulat cu un bolnav de herpes!
|Oricum,
In finala mare au ajuns doi "grei" ai politicii de Dambovita:
-Un matelot;
-Un diplomat.
Din punctul meu de vedere, ambii sunt niste necalificati, dar asta e o alta problema ce tine de devenirea lor ca entitati sociale in afara politicii (wow, ce complex!)

Ceea ce observ la acest tur doi, pentru prima data in ultimii 20 de ani, este implicarea celui de-al treilea in turul doi!
Practic, odata cu prezentarea inregistrarii video in care actualul presedinte Basescu il pocneste smechereste pe copil, intram in epoca in care perdantul de pe locul trei se implica in alegerea viitorului presedinte!
Imi este greu sa cred ca Patriciu a fost incocent cand a amintit de respectivul episod, cu o zi inainte ca inregistrarea sa apara, miraculos!
In Romania, este imposibil ca o astfel de inregistrare ar fi putut sa stea, pur si simplu, in seiful unui ziarist de scandal, 4 ani (!!!) fara sa se afle!
Imaginile sunt suficient de clare ca sa ma convinga ca acolo a fost, intr-adevar, o palma peste mutra acelui copil... Nu una sa il faca knock-out, ci o palma data de un mardeias pe blat, scurt, din incheietura, palma de mascul alfa catre personajul omega care a dat-o in bara, un fel de avertisment destinat doar celui palmuit. Un gest de parsiv si nicidecum potrivit pentru un candidat in campanie. Dar, era seara, matelotul obosit si dornic sa ajunga acasa... In cartiere, se vad deseori astfel de palme, by the way.

Nu este nici o miscare a PSD, caci acesta ar fi folosit inregistrarea mai devreme, sau ar fi existat o scurgere de informatii catre presa.
Secretul unei astfel de inregistrari ar fi fost greu de tinut intr-un partid plin de oameni nervosi si cu degetul pe tragaci. Nastase, de exemplu, ar fi facut presiuni enorme pentru utilizarea casetei ca raspuns la campania lui Basescu impotriva sa.
Vanghelie, un alt mare "nervos" din partid, ar fi iesit cu inregistrarea mintenas si ar fi tipat peste tot ca nici macar locuitorii sectorului 5 nu isi bat puradeii cum a facut Basescu. Si asa mai departe, sunt destui cei care ar fi incercat sa faca uz de ea, sau ar fi mentionat acest episod.
Probabil ca sunt mai multi cei care cunosc evenimentul...
Nimeni nu a avut insa curajul sa il pomeneasca, intrucat nu exista nici o proba materiala. Deci, inregistrarea a fost facuta si a disparut undeva.
Dupa cum spunea Conan Doyle, prin personajul care l-a consacrat, Sherlock Holmes,"După ce ai eliminat imposibilul, ceea ce rămâne, oricât ar fi de improbabil, trebuie să fie adevărul".
Patriciu a fost o tinta a lui Basescu in timpul mandatului acestuia. Motivul? El este sustinatorul financiar al PNL iar acolo a lovit Basescu atunci cand a vrut sa scape de Tariceanu.
Apoi, succesiunea este:
-Patriciu apare cu o declaratie despre eveniment, fara sa aiba probe;
-La o zi dupa, caseta apare pe "piata".
Sa fi riscat Patriciu sa faca astfel de declaratii fara o acoperire, bazandu-se doar pe niste eventuale declaratii din public, ce i-ar fi sustinut declaratia? Aceasta ipoteza ar duce la concluzia ca Patriciu este un naiv care a facut banii din mosteniri si nu din afaceri.
O astfel de caseta costa mult. Nu cred ca Patriciu a vandut participatiile pentru a face rost de acesti bani, dar sunt convins ca masivul "cash" dobandit prin tranzactia de rasunet l-a ajutat sa puna mana pe caseta.
La o astfel de caseta ar fi incercat si "serviciile" sa ajunga. Chiar Patriciu declara ca stia despre caseta.
Cum de nu mai stie nimeni altcineva? O astfel de tacere costa mult, asta e clar!

Dupa iesirea din scena a candidatului Partidului Liberal, nu mai exista nici un impediment ca aceasta caseta sa apara! Se poate observa ca, nici un reprezentant al PSD nu discuta despre aceasta caseta, deci nu i se poate imputa ca se implica in prezentarea incidentului!
Singurul personaj implicat, este Patriciu, de care se leaga inregistrarea.
Rolul lui Patriciu nu se opreste la descrierea incidentului ci, folosindu-se de inregistrare, completeaza cu o marturie care nu poate fi probata obiectiv cu imagini dar care, in contextul filmuletului, devine foarte credibila: lovitura filmata ar fi, de fapt, a doua!
E misto de facut o cronologie a evenimentelor, per ansamblu:
-In 2004, Basescu loveste un copil. Incidentul este filmat;
-pe 25.11.2009, Patriciu povesteste, in premiera, despre acel eveniment. Este o simpla declaratie.
-pe 26.11.2009, seara, dupa ce presa a avut timp sa faca "incalzirea", din joben iese caseta. Imaginea este neclara. Inregistrarea apare fix sub nasul lui Basescu, invitat in studioul unei televiziuni. Invitat sa comenteze, de fapt este impins in capcana. Pe o imagine neclara se pot face speculatii iar Basescu lasa loc pentru acestea;
-Basescu, de la sediul de campanie, declara cu sinceritatea sarpelui cu clopotei, ca nu a lovit niciodata nici sotia si nici copii, "in viata mea";
-dupa cateva ore de despicat firul in patru, in care diferite personaje isi dau arama pe fata (vezi pledoaria d-lui Szobi Czech), pac! Apare o inregistrare HD in care se vede extrem de clar cum copilul o ia "in freza", mai mult, cum duce mana la fata in semn de aparare.
Bai, eu nu cred nimic din aberatia lui Szobi, mai ales ca s-a scarpinat pe nas cand afirma ca e un trucaj, semn clar de minciuna!
Si eu i-am mai dat o palma peste fund fie-mii, exasperat. Oricine in tara asta a facut-o! Romania nu este Suedia, unde copii palmuiti suna la Asistenta sociala! Hai sa fim seriosi! Tine de (in)cultura noastra de veceu in fundul curtii...
Ar fi fost mai elegant ca Basescu sa recunoasca palma si sa si-o asume. Dar nu a facut-o picand fix in capcana unei inregistrari la care nici serviciile nu au reusit sa ajunga!
Geoana ramane imaculat, ca un buchet de trandafiri... E si asta o chestie!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.