Cum sa fii inteligent in tara prostilor

Noaptea trecuta, in jurul orei 2:30 un tren a deraiat undeva, in judetul Dolj.
La ora 9:43, dl. Ministru Berceanu (ce naiba scriu cu litere mari?!?!?) iese pe sticla cu o teoria "Acarului Paun" care a sabotat linia feroviara...
Asistam, aici in Romania, la stabilirea unui record Guiness pentru finalizarea unei anchete de accident feroviar!
7 ore!
In 7 ore, ministrul nostru multilateral, este capabil sa ofere publicului explicatia accidentului care, numai printr-o minune, nu a generat un numar de morti comparabil cu numarul pasagerilor din vagoane!
Ministrul, inteligent si atotstiutor ca un adevarat oltean, (ca aici vroiam sa ajung!) ne ofera un intreg traseu criminal:
Suruburi slabite, lichid de gresaj, "ca suruburile erau ruginite", bidoane si amprente (glumesc, despre astea nu a vorbit), know how la desfacerea suruburilor, deplasari savant studiate la buloane, scule, iarasi bidonul care era alaturi si, pam pam, sinele care stateau pe langa bucata slabita... si, vezi Doamne, nu justifica o eventuala tentativa de furt. Ce mai, Manix, Columbo si Old Shatterhand ministrul asta!
Ca inteligenta se scurge de sus in jos sub actiunea legii gravitatiei - probabil singura lege care se mai aplica pe teritoriul romaniei (cu r mic) este la fel de adevarat ca si "cacatul curge incet din cur pe pantaloni" - numai asa se explica nivelul inalt de inteligenta si profesionalism al echipei care a investigat accidentul si care a fost in stare sa ii ofere ministrului aceasta ipoteaza si sa il si convinga sa si-o asume in fata camerelor TV. Inteligenta s-a scurs de la ministru si i-a improscat si pe anchetatori (daca acestia sunt cei care au furnizat aberatia)
Deci, o posibila explicatie este atentatul.
Alta posibila explicatie este urmatoarea:
Un tren deraiaza.
Sinele sunt vai de steaua lor, banii nefiind alocati la infrastructura ci la simpozioane, vacante si campanii electorale. Nicolaescu stie de ce, la fel si Berceanu.
Suruburile erau unse cu ulei pentru ca urmau sa fie schimbate tronsoanele cu cele de alaturi (la care se refera, de altfel, ministrul).
Din lipsa de personal, operatiunea nu a putut fi finalizata (poate muncitorii nu au fost platiti, poate ca tocmai fusesera anuntati ca vor fi disponibilizati), in fine, pricepeti voi incotro bat!
De aici, rationamentul poate sa devina foarte stufos si ofera o multitudine de variante care raspund la fel de bine indiciilor de la fata locului.

Bref este ca, viteza anuntului ministrului se potriveste de minune intr-un alt rationament:

-De teama ca lumea sa nu arate cu degetul ministerul sau, Berceanu iese la rampa iresponsabil (ca o consecinta a imunitatii politicianului) si arata cu degetul vinovatul: Acarul Paun care e si smintit cu acte in regula!
In loc sa se uite in propria batatura, Berceanu (oltean si el) da repede cu gura, pe principiul ca, daca eu spun primul, asta ramane in constiinta colectiva!
Asta mi se pare cel mai grav: sa gasesti in permanenta vinovati, cu orice pret, dar vinovatul sa fii tu!
Uite asa, dl. Berceanu reuseste sa fie un inteligent in tara unor prosti. Prosti, pentru ca l-am votat, vrem nu vrem...

Domniei sale, urarea deja cunoscuta: "Mori, bai!".

Later edit:

Langa Cluj, alta deraiere. Ministrule, tot sabotaj?

Inca un Later edit:

Despre iresponsabilitatea presei s-a mai scris si se va scrie. Dar, nu pot sa nu bat si eu un cui in fundul "ziaristilor": Asa se stramba si accentueaza cand relateaza cum "Acarul Paun", suspectul de sabotaj de mai sus, a obtinut PE CALE JUDECATOREASCA REINTEGRAREA IN MUNCA, incat incep sa ma indoiesc de insasi existenta materiei cerebrale in tartacutele lor de "sticlosi"!
Pai, e un motiv de a-l felicita pe acel om, ca nu s-a lasat in picioare si ca, spre deosebire de altii (Vezi cazul Becali), s-a adresat instantei pentru repararea unei situatii injuste si ilegale!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.