24 august 2009

Au intors armele!

Bai, am ratat si anul acesta sarbatoarea de intoarcere a armelor! Ce chestie!
De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, e bine ca au dat la spate sarbatoarea asta pentru ca, nu-i asa, reprezenta sinteza a ceea ce este romanul: un tovaras de incredere doar la castig si un las atunci cand da de greu. Dar, spre deosebire de lasii aia clasici, pur sange, care o tulesc atunci cand se impute treaba, romanasul nostru, noooo, nu se multumeste cu fuga cea sanatoasa ci iti mai si treage una in cap, pe la spate!
De aia zic eu ca e bine ca au ascuns rusinea sub pres!
Nu ca ar ajuta, tendinta este vizibila de la un kilometru (de autostrada)!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am citit comentariul tau relativ la Gomora si nu stiam cum sa-ti cer o parere. Am vazut filmul si vroiam sa cumpar si cartea. Zici ca nu e bine tradusa. De ce? Multumesc anticipat

Adrian spunea...

Din pacate, nu am citit-o decat in versiunea in limba engleza. Mi s-a parut o carte extraordinar de bine scrisa. Nu am vazut filmul dar, dupa ce am citit cartea, am impresia ca l-am vazut!

Anonim spunea...

Aaaaa, acum am inteles, deci ati citit cartea in engleza. Atunci de ce spuneati despre traducerea in romana ca nu e tocmai ok? Nu mai inteleg nimic. Eu am luat cartea in romana. Mi se pare tradusa excelent. Am mers la risc, si a meritat. Multumesc f. mult oricum. Filmul nu l-am vazut, dar voi merge sa-l vad neaparat.

Anonim spunea...

M-am referit strict la pasajele care alcatuiau "articolul", nu la versiunea in limba romana!

 
hares-thief