Cost control

Prin "cost control" se intelege mai mult decat o simpla aconomisire. E vorba de un adevarat management al pierderilor, in care au loc evaluari de variante, se stabilesc indicatori si martori etc.
S-a scris mult, se vorbeste mult, mai ales in aceste momente de criza.
Bine, am luat-o razna si, oricum, nu despre scaderea cheltuielilor doream eu sa scriu pe aici!
E vorba de fapt, de o consecinta a acestei scaderi a costurilor, anume, incapacitatea "formatorilor" de a se mai exprima corect.
Problema a inceput, insidios, prin a stalci pronuntarea unor cuvinte.
Luati aminte, de exemplu, cum se pronunta in mass media cuvantul "trafic". Usor frantuzit, din varful buzelor, eventual cu un graseiat usor. "Trafique"...
Hm... Pe vremea mea, am invatat (atunci cand nu am chiulit, evident) ca, in limba romana, accentul cade pe prima silaba a cuvantului in cauza, nu pe ultima si nici pe aia de la mijloc!
Presupun insa, ca cei care fac aceasta greseala nici nu stiu ce este aceea o silaba si, spre deosebire de mine, au chiulit la respectiva lectie!
Imi pare rau ca ziaristii de top de azi sunt ratatii de ieri, ce nu au reusit sa aprofundeze nici un domeniu specific, purtand doar, din gura in ureche, ce altceva decat niste impresii despre lumea din jur.
Unii sunt mai incruntati, altii mai persiflanti, in fine, altii stau mai mult pe sticla sau au inventa gaina care naste cu puii vii - toti, fara exceptie - sunt niste ratati superficiali. Si agramati.

De unde pornisem?
Aaaaa, da. De la marsul protestantilor (hughenoti, probabil) din Chisinau!
Cica peste 10.000 de protestanti au facut scandal!
Nu numai ca acesti protestanti au marsaluit, dar au fost remarcati si de Realitatea TV, care e mandra ca i-a descoperit!
Cred insa ca reporterii Realitatea erau usor tulburati si ca scandalul de care au vorbit era facut de ceilalti. De protestatari!
Ca protestantii, sireacii, in afara de faptul ca vine Pastele mai repede nu cred ca aveau vre-un motiv sa iasa in strada!

Cum spuneam, insa, e greu cu gramatica, de aceea unii s-au facut ziaristi!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.