Habemus papam! si Jingle Bells...

Adica "Avem un Papa!".
Fain! In State tocmai a fost ales un presedinte. De culoare. In cele cateva (a couple-cum s-ar zice, adica "doua") ocazii in care m-am uitat la televizor, am constatat ca:
1. Obama seamana cu Geoana;
2. Obama seamana cu Michael Jackson.

Deci, din perspectiva mea, Barack Obama este un presedinte dansator si tuguiat. Ca prostanac nu cred sa fie! Normal, SUA nu au (inca) un Iliescu in stare sa sintetizeze cu atata finete o evidenta atat de brutala!
Ce ar fi fost daca SUA ar fi avut un Iliescu?
In primul rand, cred ca submarinele ar fi fost facute intr-un fel de Oltenita si la mare cautare ar fi fost rolele de izolir band (pentru carpelile curente).
In al doilea rand, Gazonul de la Casa Alba ar fi fost periodic refacut de catre un detasament al oamenilor muncii din subteranul statului, Oklahoma, sa zicem. Sau Wyoming, poate...
In al treilea rand, americanii ar fi fost niste cetateni ceva mai linistiti si, in nomente de criza financiara ar fi privit la Teve sau TiVo cum unii ii sfatuiesc sa doarma pentru ca altii (Wall Street) sa poata munci pentru ei! Misto oferta, nu?
In al nu stiu catelea rand, gropile in asfalt ar fi fost decretate avutie nationala si oprite la granita.
Macaralele ar fi ras in soare, argintii, si multe altele...
Un clip electoral, de asta data pur romanesc, imi arata pe "sticla" un Geoana care incearca sa semene cu Obama. Sa isi alcatuiasca un discurs coerent, asa cum a invatat el in State cat a fost ambasador. Din pacate, nu reuseste sa fie decat o palida copie a americanului. Sfat: O cutie cu crema de ghete il poate ajuta sa creasca asemanarea dintre el si fiinta pe care incearca sa o imite; altfel, asemanarea ramane la acelasi nivel ca cea dinte o broasca si un aeroplan.

Tot pe "sticla", ieri seara s-a dat si un clip. Fara legatura cu campania electorala ci cu buna dispozitie. Era vorba de T****g Christmas Brew. Cu Mos Craciun si renii sai care trageau un butoi de bere, sau erau manga -nu stiu ca aveam privirea pe ceva mai interesant, iar nevasta din a doua casatorie (hai, lasa) nu a fost nici ea pe faza si nu a stiut sa imi zica - pe muzica aceea imbecila, tampa, care ne umple de nervi in fiecare an. Acum un an eram de parere ca astia vor incepe cu colindele publicitare inca din august, iata ca nu mai e mult! Daca au inceput deja din Noiembrie inseamna ca, incet, incet, o sa ajungem in pas cu Australia! Vom avea Craciun in miezul verii!

De ce scriu toate acestea? Pentru ca e trendy sa scrii despre alegerea noului presedinte american in acest moment si gasesc sufocanta atmosfera pseudo festiva de Craciun comercial intretinuta de copyright-eri imbecili.

Care e legatura?
Nu stiu exact, dar amandoua ma fac sa ma gandesc la emigrare intr-o republica bananiera!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.