Muriti, bai!

Sunt roman si sunt mandru ca traiesc in Romania!
Pai, poti sa nu fii mandru?

Statele Unite sunt in panica, criza mondiala cuprinde incet, dar sigur, pietele bursiere din Asia, America de Sud si Europa. Anglia e in recesiune, se inchid barurile...
Numai Romania, singura, infrunta tornada financiara precum mandrul Titanic pe vremuri, valurile Oceanului cel Mare!
Dolarul cade, Euro intra la apa iar Yenul... Oh Doamne! Yenul, s-a facut asa de mic incat numai oamenii de stiinta chinezi il mai pot zari in varful microscopului!

Leul nostru rage din ce in ce mai tare, nu cum cred altii, atat de tare incat am impresia ca toti gugumanii s-au strans in Romania! Dar, e posibil sa ma insel! Oare acesti gugumani, de abia acum au venit sau au fost mereu aici? Hm! Nu stiu ce sa mai cred!
Geoana... Imi suna cunoscut! Tariceanu! Parca parca am auzit de el! Nu cumva e baietul ala tinerel, "in loco Petre Roman", care s-a dat cu motoru' pan' si-a rupt picioru' ?
Ghise... Si asta are o sonoritate care rezoneaza undeva, in strafundurile cunostintei mele. Parca era primar prin Brasov cand s-a cumparat un autobuz d'ala de la Londra, de nu incapea de pomi! Nu?
Ce este misto e zorul cu care se intrec in... ati ghicit, GUGUMANII...
Ultima, cea mai haioasa e cea cu cresterea salariilor profesorilor.
Unii zic ca ar merita. Pai, sa vedem: timp de 15 ani tovarasii de partid ai gugumanilor s-au intrecut in a-i extermina sau a-i izgoni pe profesori iar acum, tare imi e teama ca aceasta marire nu ii va mai prinde decat pe cei incompetenti si incapabili de emigrare! Adica aia care au ramas sa stinga lumina! E unul chiar acum pe sticla. Izvoranu*! Un adevarat izvor de tampenie! A vazut morcovul si acum, pereat mundi, tre sa creasca leafa!
Sa fiu in locul profesorilor, eu mi-as lua talpasita! Pai, la anul, impozitele vor sari in aer, inclusiv cele pe care si profesorii vor trebui sa le plateasca!
Asta a fost ultima! Stai sa vezi penultima: creste pensia! Maiculita, norocul meu ca nu umblu cu autobuzul! O sa dea bunastarea in pensionari! Vor da toti buluc in moluri la shoping! Sa te tii nene de D&G si H&M prin 104! Bine ca e iarna, ca mai si ei fac economie la odilicoane.
Antepenultima este cresterea slariala la politisti! Ce naiba sa faca ei cu banii aia in plus, ca tot spaga e de baza? Poate sa isi cumpere "s'un cane" sa le arate drumul!
Pe undeva e si o veste buna: creste punctul de amenda. Degeaba, ca aia de mai sus, ghiftuiti de cresterea de salariu nu vor mai vrea sa iasa in strada sa vada. Cum ce sa vada? Romanii stiu!

Nici nu s-a potolit bine valul promisiunilor lui Geoana, alea cu "In genunchi ma intorc la tine" (strangand de pe jos cei 20.000 Euro) ca, hop si Taricelu! Cred ca Taricelu a ramas cu sechele si ca ghipsul ala nu a fost pus unde trebuie. In loc de creier i-au ghipsat piciorul! Cu medicii astia nici nu ma mira, dar, la functia lui parca erau alte pretentii.

Anyway, e fain ca, in loc de infrastructura- a se citi "drumuri", astia se bat in pomeni! Poate asa sa mai scapam de gugumani astia, ca mie imi place bomboana aia de se pune pe coliva!
Muriti odata, mai gugumanilor!

* Izvoranu este presedintele sindicatului spiru haret din invatamant. Special am scris cu minuscule!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.