Muriti, bai! episodul trei

Imi si imaginez: In plin scandal mediatic pornit de la salariile fabuloase ale lucratorilor la stat, ma rog, anumiti lucratori, Taricelu, dupa o criza furibunda de scobit in nas, scoate, pe langa muc si un cacat!
-Cum! veti exclama voi, "un cacat"? "Din nas?" "Oare este posibil?".
Desi nu suntem la Radio Erevan, raspunsul pare extras din emisiunea "Raspundem ascultatorilor" de la renumitul post de radio:
-Da, Cacat! Dar nu din nas ci pe aproape: din gura! Caci pe gura a scos dl. Taricelu urmatoarea imbecilitate, populista, de altfel:
"În România, dacă vorbim de economie de piaţă, atunci trebuie să lăsăm şi comunismul şi populismul deoparte. Nu putem să avem societăţi comerciale cu capital de stat sau majoritar de stat unde salariile celor care conduc aceste societăţi să fie într-o diferenţă uriaşă faţă de sectorul privat"
Parca si vad, puzderie de directorasi si agamani la o sedinta de analiza, luni dimineata, panicati ca sectorul privat este gata gata sa le-o ia inainte intr-o competitie, de altfel, foarte stransa!
Sa ne gandim doar la dl. Deszi Zoltan Iosif, Presedintele Administratiei Nationale a Arhivelor Statului...
-Ora 9. ANAS. Dimineata friguroasa. Zoltan citeste un raport al serviciului secret anticoncurenta din Administratia Nationala a Arhivelor Statului. Conform raportului pe care Zoli il tine strans cu manuta tremuranda si buzele tuguiate, in comuna Trascaietii de Sus, un intreprinzator privat a reusit sa dezvolte o afacere privata pornind de la arhiva fostului ceapeu. Deja trei municipii si 5 judete doresc sa isi mute arhivele la Trascaietii de Sus, profitand de reducerea cu 15% a tarifului de arhivare oferit de intreprinzator! Zoli se infurie si tranteste raportul pe masa, varsand cescuta cu cafea aburinda pe pulpa secretarei Aniko care tocmai se ruja dupa. Coafura a rezistat si de data aceasta, descoperi surprins Zoltan.
-Ekete, fekete, toanto! Mars de aici ca mi-s nervos! urla Zoli usor ragusit!
-Ekete fekete Zoli draga, dar ce ai patit? ca azi nu te-am muscat!
-Vita incaltata, nu vezi ca ne ajunge din urma concurenta? Nu vezi ca privatul ala a pornit o campanie de ad...ad... advertazing sa ne fure clientela?
-Din ce iti mai platesc eu tie excursiile si toalete scumpe daca asta ne scoate de pe piata? Eu din ce imi mai trag salariu de 12.000 EUR??? Vaca obraznica!

Din fericire insa, vizul lui Zoli se termina brusc.
Pe masura ce Zoli isi revenea din amortire, neuronul sau incepu sa il reintegreze in absolutul realitatii:
Secretara Aniko se ruja dupa; Arhivele Statului erau tot acolo unde fusesera si inainte de a adormi la fel si coafura lui Aniko; dimineata era si ea tot ploiasa.
Si, ce sa vezi, ANAS tot mai avea monopol!!!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.