Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Liviu Butunoi, a declarat, pentru Newsin, că speră să obţină, în urma întâlnirii de astăzi, rezolvarea problemelor legate de orele suplimentare lucrate de poliţişti, să semneze acordul privind raporturile de serviciu ale poliţiştilor şi să fixeze date clare la care ministerul să propună Parlamentului modificarea unor acte legislative.

În caz contrar, sindicatul este hotărât să-şi ceară drepturile prin proteste, a spus Butunoi. "Pe lângă mitinguri şi pichetări în semn de prostest, vom cere sprijinul organizaţiilor internaţionale la care suntem afiliaţi", a declarat acesta, precizând că unele revendicări au fost anunţate în urmă cu mai mult de un an.

Potrivit lui Butunoi, poliţiştii afiliaţi la sindicatul pe care îl reprezintă cer, printre altele, asigurări de viaţă, semnarea acordului privind raporturile de serviciu ale poliţiştilor şi promovarea proiectului de act normativ privind majorarea coeficientului de ierarhizare a funcţiilor.

O altă doleanţă a poliţiştilor este deblocarea posturilor din structurile MIRA. În felul acesta, susţine Butunoi, poliţiştii şi-ar desfăşura activitatea în condiţii optime şi nu ar mai fi obligaţi să facă ore suplimentare, ore care nu sunt plătite. Butunoi a precizat că doreşte şi modificarea legislaţiei privind pedepsirea infracţiunii de ultraj, astfel încât poliţistul să fie protejat la fel ca şi magistraţii.