Mafie de doi lei

Poate ca apropierea de "scena" politica romaneasca sa fie cea care imi da impresia asta de ieftin dar nu pot scapa de aceasta impresie!
Dupa ani de zile de marfa chinezeasca proasta sau occidentala second-hand prin galantarele magazinelor, iata ca am aceeasi senzatie si cand dau cu nasul (ochiul sau urechea) de "galantarul" politic romanesc!
Nici macar "sistemul mafiot" nu este in stare sa se ridice la un anume nivel de calitate! Lasa, asa, o impresie de lucru incropit, ieftin, ca si cum, gainarii romani incearca sa capete o poleiala de "sistem" nereusind sa devina decat o mica ciomageala pe maidan!
Unde sunt nasii aia ca in NY sau Palermo? Unde sunt relatiile acelea mai tari ca cele de sange? In fine, unde este regula numarul unu in "business", OMERTA?
Pseudo-mafiotii damboviteni nu reusesc decat sa se dea in stamba, calchiind un model care, cel putin in Italia, a reusit sa fie unul de succes!
Caci pe acolo, rafinata crima organizata a reusit sa evolueze atat de bine (ma rog, e o chestie relativa in balanta bine-rau) incat este greu de distins de sistemul politic.
In primul rand, au lasat ceva in urma acele contracte luate pe "ochi frumosi", ceea ce nu se poate spune despre ainostri!
Dati o tura pe soselele lor, facute de sistemul mafiot, si sa o va doriti sa aveti pe cineva de votat care va face drumul atat de lin!
La noi? Chiuariu si am zis tot!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.