Catedrala neamurilor

Ieri, pe cand stateam in masina, intr-unul din minunatele ambuteiaje ale Capitalei, un nene de la Radio Guerilla dorea sa auda o opinie pro catedrala... Argumente pentru necesitatea ridicarii acestui monument...
Iata, cel putin unul: COMISIONUL!
Da, acesta mi se pare mie argumentul suprem! Pai, sunt popii bugetari? Sunt! Pot ei sa traiasca din lefurile de douajde milioane? Nu, desi sunt scutiti de impozit. Sunt ei organizati ca o mica mafie, cu nas, familii, locotenenti, teritorii? Sunt! Au loc rafuieli? Of course! Au experienta inaintasilor lor italieni, care au dezvoltat "know-how-ul" spalarii banilor si gasirea altor destinatii... Hai deci sa intram in constructii, si-or fi spus! Facem o mega constructie de luat ochii lumii, aratam si ce potenti suntem noi, luam si niste comisioane de la firmele de constructii... Unde mai pui si ca aceste constructii nu necesita licitatii, ca cele organizate de institutii publice! Sa te tii neneaca de costurile astora! Sa vezi ce cutie a milei goala goluta vor lasa aia mici in negru si care respira greu! Si, pot pune pariu ca de construit se va ocupa trustul Carpati... Si as mai pune un pariu: ca, la un moment dat, se vor termina banii si Statul va oferi o sponsorizare mai mult decat generoasa, consfintind astfel pactul dintre doua mari familii mafiote! Sau trebuia sa fi scris "famiglii" ???

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.