Robocop vs Taricelu'

Ma gandeam zilele astea, privind la miscarile de excludere din PNL, ca nici macar PSD-ul nu si-a exclus membrii pe considerente de opinie contrara. E adevarat, pesedistii isi cunosteau lectia disaciplinei de partid...
Sa vedem... Tocmai l-au exclus pe Robocop si se pregateste excluderea lui Stoica.
Parerea mea este ca nucleul exclusilor nu se va constitui in nici un partid nou. Vor alcatui insa, o echipa mai unita si mai omogena decat a unui partid, un fel de Comitet ad-hoc, care va actiona ca si cum ar fi in continuare in PNL, facand agitatie pe marginea unei platforme liberale.
Ar fi doua avantaje in aceasta abordare:
Primul, acela ca ar prezenta o imagine excelenta pentru cei care ar fi tentati sa ii improaste cu tot felul de epitete din categoria "dezertori".
Al doilea, ar fi ca PNL-ul nu va mai putea sa ii sanctioneze, indiferent ce ar face acesti exclusi.
Continuand sa daca tam tam public cu platforma noului liberalism, in mod paradoxal, vor genera o presiune uriasa in interiorul partidului! Vehicolul acestei presiuni vor fi membrii simpli, armata aceea marunta care va incepe sa fie din ce in ce mai nemultumita de imposibilitatea exprimarii si a altor opinii decat cele dictate de la centru de Tariceanu si de Orban.
Daca prognoza mi se adevereste, este posibil ca in PNL castanele (a se citi Tariceanu, si echipa) vor fi debarcati de o miscare de masa in interiorul partidului. O mana de ajutor, desigur va da si basescu, care nu ii poate ierta lui Patriciu duplicitatea electorala.
De altfel, in seara asta, una din declaratiile lui Orban referitoare la sanctiunile aplicate recent membrilor de renume din PNL se referea la atitudinea acestor proscrisi care au indraznit sa dialogheze cu un partid care se situeaza pe o pozitie contrara cu a PNL. A se citi "PD".
Ce ma mira, si nu prea, este ca Patriciu a scapat doar cu o mustrare, acordata nu pentru dialoguri ci pentru finantarea PSD-ului. Iar Pesedul... hm... stiti voi un mai mare dusman al democratiei???

Mai pot presupune, privind retroactiv, ca Basescu a aflat despre jocurile financiare ale lui Patriciu iar indarjirea impotriva lui Tariceanu vine in urma unei discutii in care i-a cerut sa se desolidarizeze de petrolist, solicitare ramasa fara un raspuns pozitiv, ba dimpotriva.
Nu pare posibil? Ia mai ganditi-va!

imagine preluata din arhiva Evenimentul Zilei.

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.