Raport despre starea natiunii si despre oftica mea

Wow! Raport despre starea natiunii: Bolnava, taica! Bolnava!
Care este boala de care sufera? Io stiu?!? Nu are inca un nume desi simptomatologie cat cuprinde! I-as zice "romanism" dupa categoria de pacienti atinsa de ea. Simptome? Uita-te in jur si, daca esti sanatos, le vei observa cu siguranta! Rupti in cur dar firoscosi. Partizani unei idei in functie de cat pica dintr-o parte sau alta nicidecum in cautarea unui adevar, fie el si relativ!
Recentele intamplari ce tin afisul ziarelor o demonstreaza pe deplin!
Facaturi de presa coborate, parca, din piesele lui Caragiale, acuze grave la morala si "printzipuri", orgolii sfasiate a caror reparare cere orice efort chiar si amestecul in treburile justitiei, odinioara legata la ochi, degete indreptate catre "mafii" si "grupuri de interese nelegitime", toate acestea reprezinta o bogatie nesperata pentru un jurnalist sau pentru un scribalau de ganduri, asa, ca mine.

Ma deranjeaza tzafna lui Tariceanu in contra unei justitii care omite sa ii dea lui raportul, ceea ce dovedeste ca nici macar seful liberalilor nu reuseste sa scape de naravul dambovitean al curiozitatii partizane.
Dupa ce a dat-o in bara rau de tot cu intalnirile de taina cu pritenul sau Patriciu, dupa ce a dat apa la moara detractorilor ministrului Macovei, acuma vine cu o naucitoare idee de pura factura damboviteana, aceea ca Justitia sa ii dea lui raportul si sa il anunte ori de cate ori un ministeriabil face obiectul interesului procurorilor! Demonstrand ca nu a inteles nimica din liberalism, stilatul premier Tariceanu o da cu bata in balta cu paternalismul protectionist al afaceristilor "prieteni", improscandu-ne pe noi toti cei care am votat altceva!
De ce nu pot sa priceapa odata pentru totdeauna politicienii romani, ca puterile in stat sunt, conform teoriei, independente si ca, cu cat se apropie de acest deziderat, cu atat sansele democratiei sunt mai mari, la fel ca si cele ale unei vieti mai bune pentru noi astia care votam o data la patru ani?!?
De ce Presedintele Basescu, in calitatea sa de garant al echidistantei si independentei acestor puteri nu isi ia rolul in serios, actionand parghiile care le are la indemana?!?

Iaca, m-am enervat!
Mi-am adus aminte si de Videanu! Alt smecher dedat la cascaval! Ce are Bulevardul Elisabeta de trebuie sa il refaca mama nu stiu carei deputate?!? Si, mai ales, de ce trebuie sa treaca aceasta reparatie la Consiliul local cand lucrarile anterioare beneficiau de un termen de garantie din partea prestatorului? Daca sunt cu probleme, de ce nu se refac in temeiul acestei garantii???
De ce trebuie sa iarasi sa traiesc intr-un Bucuresti ca o cocina, cu strazi facute varza de asa zise reparatii cand, in buricul Capitalei stau hectare de sandramale neterminate (vezi Bibilioteca nationala de pe bulevardul Unirii, Opera, si ea neterminata din aceeazi zona...)???
De ce, de 15 ani, se tor repara si rasrepara aceleasi si aceleasi strazi si se asfalteaza prea putine strazi pietruite? Mergeti prin Colentina si Bucurestii Noi stimabili alesi!
De ce se cheltuiesc mai multi bani pentru programe de sterilizare a cainilor vagabonzi decat pentru bolnavi sau penrtu asistati sociali? De ce nu se eutanasiaza acesti caini, in loc sa fie sterilizati! Ca sterilizarea nu le reduce numarul iar eu am vazut cum cainii ce purtau celebrele zgarzi de caine sterilizat aveau droaia de catelandri dupa ei!

... si ma enervez si mai rau!

De ce ministrul Nicolaescu de la Sanatate, nu trimite in instanta consilierii juridici asa cum ii cere legea si, in loc, angajeaza tot felul de avocatei??? Ce onorarii au fost cerute si acordate pentru reprezentarea Ministerului Sanatatii de catre avocati, in instanta???

DE CE SUNTEM CU PICIOARELE IN SUS??? Si, mai ales, cand ii vom vedea dupa gratii pe cei care intra cu tam tam pe la procurori!!!???!!!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.