SIPA sapa la Monica II


Iaca am revenit, dupa un pui de somn...
Acum vreo doua-trei zile, Monica Macovei anunta public desfiintarea DGPA-Directia Generala de Protectie si Antioruptie, un serviciu de informatii despre care nu se stie cu ce se ocupa si ce bani toaca! Adevarat serviciu de informatii ce beneficia de serviciile mai multor fosti lucratori din Securitatea statului (pe rit vechi), acesta a purtat mai intai numele de Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie de la infiintarea sa de catre Rodica Stanoiu, in anii 90 si pana la "cosmetizarea" realizata de ministrul Cristian Diaconescu.
Pe rand, serviciul a fost condus de Marian Ureche, despre care se stie ca a facut politie politica, in special prin urmarirea si prelucrarea informativa a lui Petre Culianu si de generalul Virgil Bercaru, cadru din Securitatea Bucuresti.
Despre acest serviciu nu se stie nimic, existand insa o serie de informatii ca ar fi avut ca obiect de activitate si urmarirea contactelor dintre ziaristi si magistrati. Printre obiectivele declarate se numara culegerea si exploatarea de informatii din cadrul penitenciarelor.
Mi se pare firesc ca, un serviciu ce nu a dat niciodata socoteala de fondurile cheltuite, sa fie beneficiarul unei puteri enorme la nivel ocult, iar calitatea indoielnica a personalului sa il califice ca un organism retrograd, care, pe langa informatiile caracteristice, si-a facut o rezerva serioasa de informatii cu potential de santaj. Scandalurile care au la baza informatii destul de greu de verificat, lansate prin anumite canale de presa (Gandul-CT Popescu, ca adversar declarat al d-nei Macovei si Jurnalul National-organ de presa al PC al domnului Voiculescu, posibila "victima" viitoare a justitie) par a fi opera unui astfel de serviciu de informatii, amentintat in existenta sa. Relatiile pe care lucratorii din acest serviciu de informatii le au atat cu alti "fosti" cat si cu lumea interlopa il califica cu succes ca generator al ultimelor scandaluri ce il au pe Ministrul Justitiei in centrul atentiei.
Lovind in acest mic monstru care este SIPA-DGPA, Macovei si-a cam dat foc la caruta. Sa speram ca va avea puterea sa treaca de aceste momente si sa mai speram ca Presedintele Basescu va sti sa mobilizeze acele servicii care le are in subordonare pentru a asigura protectia Monicai Macovei, intrucat, nu-i asa, Justitia este o problema de siguranta nationala!
Probabil ca vom asista si la alte asa zise "dezvaluiri" referitoare la d-na Macovei, lansate pe canale de presa ca informatii insuficient verificate. Sa privim cu atentie la o serie de publicatii cum ar fi: Gandul, Gardianul, Jurnalul National, 7+, OTV, National si B1TV... De-a lungul timpului acestea s-au calificat ca surse predilecte de lansat zvonuri!
Oricum, preocuparea SIPA-DGPA pentru viata d-nei ministru Macovei nu este noua. Chiar inainte de a fi numita ministru al Justitiei, aceasta s-a declarat de multe ori pentru desfiintarea acestui serviciu asa ca este de asteptat ca "fiara" sa fi strans munitie de ceva vreme si doar acuma sa o scoata la interval!

Desfiintarea acestei directii se va face in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii de guvern, hotarare semnata joi dupa-amiaza. "Nu va putem spune cati angajati din personalul operativ al DGPA vor fi disponibilizati pana cand nu expira termenul de 90 de zile si pana cand nu se publica aceasta hotarare in Monitorul Oficial. Aceasta este o informatie clasificata si nu va putem da mai multe detalii", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei, Marilena Stancu.

Malko

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.