"METRO" si... treci mai departe!



Ieri am fost la METRO.
Jur ca a fost pentru ultima data!
Stiu ca o sa va pufneasca rasul, dar toata scarba mea a pornit de la o promotie la pampersi!
In pliantul de tip "spam" care imi umple cutia de scrisori, era prezentata o oferta care mi s-a parut interesanta, pustoaica mea fiind o mare consumatoare de pampersi. La doua baxuri Jumbo, 3 rezerve de servetele umede. Poza prezenta doua pungi mari de pampersi, fiecare cu 98 de scutece de unica folosinta. Langa cele doua pachete, aparea inscriptia :Cumperi doua baxuri si primesti 3X72 servetele Pampers.
Ma uit la ceas, 17. Duminica. Caut prin casa pliantul, nema.
"Lasa, ma uit pe internet" imi spun in sinea mea.
Bag repede un www.metro.ro sa studiez programul. Acolo scria ca duminica se inchide la ora 19. "Mai am ceva timp" si alerg!
La "poarta" mausoleului(o sa vedeti de ce "mausoleu"), scris mare pe usa ca de la 1 decembrie, duminica programul este pana la ora 22.
La intrare iau si eu un pliant, la fel cu cel pe care nu il mai gaseam acasa. Nu spunea nimica despre acest program. Tot ora 19 era ora inchiderii...
La raion, alta belea. Dupa ce ca de abia am gasit un asa numit "responsabil", nimeni nu a fost in stare sa imi spuna cate pachete trebuie sa cumpar pentru a beneficia de oferta, am fost instructat sa pun in cos cele doua pachete si sa le facturez, pentru ca la iesire se ofera suplimentul prevazut in oferta.
Bun! Am purces la casa. Acolo, rand. 4 persoane. Mi-a sosit si mie randul, am pus pachetele pe banda si, strafulgerat de o divina inspiratie am intrebat, asa, intr-o doara, daca functioneaza POS-ul. Mai ce mirare s-a asternut pe fata casierei! Mai ce dilema profunda parca indusa de vreun text din sanscrita veche am citit in ochii ei adanci! Dupa 3 minute de concentrare adanca, a sosit si intrebarea: Ce e ala POS? si a fost randul meu sa raman ca la fotograf!
-Cum adica? E "ala" care citeste cardurile cu bani, VISA, MASTERCARD etc.
-Aaaa, pai la casa asta nu! Bine ca ati intrebat inainte de a factura!
"Pai ce?!? Nu mai exista stornare? - mi-am zis, dar in gand ca biata fatuca nu avea nici o treaba cu asta"
Mi-am luat caruciorul si am plecat in cealalta parte a randului de casierii, unde am fost trimis. Eram la ultima casa din stanga. La prima casa in dreapta, unde am fost trimis, am fost intrebat daca am card maro! Ha?!? Pai VISA e albastru iar cel de la METRO e usor cenusiu.
-Pai mergi matale la orice casa, de la numarul 4 incolo.
Si m-am executat!
-Puteti face plata cu card doar daca e MASTERCARD emis de Banca Tiriac- a fost lamurirea primita dupa ce am tropait pe langa o casiera tare ocupata, dupa ce a terminat de facturat niste rahaturi ale unui client.
BANG! Aveam doar 50 de lei in buzunar, total insuficienti pentru plata celor cumparate...
-Dar un bancomat aveti?
-Nu stiu!
Plin de draci, am gasit un nene care mi-a explicat ca exista un bancomat in capatul celalalt al liniei de casierii
Un bancomat de la Banca Tiriac. Pam pam!
Am alergat in partea celalata a hangarului, am scos banii necesari contra comisionului (gras) perceput de nenea Tiriac si m-am asezat, pentru inca o mumatate de ora, la coada la casa.
In sfarsit, am trecut de casa, unde, iarasi nu am putut sa ma lamuresc care a cantitatea de pemparsi necesara pentru a beneficia de promotie si m-am indreptat catre "facturare", adica catre nenea si tanti care scruteaza vigilenti continutul sacoselor ca sa dea cu o stampila pe factura.
De acolo am fost trimis la o mica sandrama de cartin presat, in spatele careia se gasea o tinara, deosebit de competenta si care, IN SFARSIT, m-a lamurit!
-Ca sa beneficiati de promotia din pliant trebuie sa cumparati doua baxuri.
-Uite-le!
-Nu, dumneavoastra ati cumparat doua PACHETE. Uitati, aici, in colt, scris mic "1 bax=2pc".
-Pai, ma duc si mai iau inca doua "pcs".
-Da, luati.
-Si asa fac cele 4 pcs adica 2 bax?
-Nu. Trebuie sa fie pe o factura amandoua. Daca mi luati inca doua pcs, veti avea 4 in sacosa dar cate doua e cate o factura si nu merge...
Am ramas ca la pozar. Si nu pentru cele 3 pachete de servetele ci pentru metoda haiduceasca.
Pentru ca aveam si ceva electrice prin "bagaj", m-am indreptat catre standul de probe si garantii. Dupa ce am stat la rand, tipul s-a uitat la pachet,cam ca un mecanic la o Dacie cu baia de ulei sparta si m-a intrebat de unde am luat obiectul.
-De aici, din Metro! i-am raspuns obraznic.
-Da, bine, dar din ce raion?
-De la auto! alt raspuns obraznic pentru ca era vorba de un televizor si o camera de supraveghere.
-Pai, nu la mine faceti garantie ci acolo unde scrie "Certificate de garantie".
-Pai, si aici scrie "Probe garantii".
-Da, dar numai electrocasnice! imi spuse baietasul de la tejgheaua meschina.
Alt drum, alta coada...

Care va sa zica, sa recapitulam:
-Pana nu dai banii, nimeni nu iti lamureste exact conditiile de oferte speciale;
-Desi se adreseaza comerciantilor persoane juridice, acestea nu pot face plati mai mari de 10.000 lei ca atat e plafonul de casa numerar;
-Plati prin card pot face doar clientii Bancii Tiriac, in felul acesta, probabil strangand nenea T bani sa dea la procurori pentru fiu-sau si la Andree pentru el;
-Nici pe site si nici pe pliante nu apare orarul de functionare corect.
-Eu consider ca deja este normal ca intr-un astfel de magazin sa platesti cu cardul si de aceea pun pe aceasta lista faptul ca nicaieri nu ti se atrage atentia, ca la chiori, ca in METRO nu s-a auzit de alte carduri decat MASTERCARD emis de B Tiriac.
-4 case de marcat sunt destinate posesorilor de card maro (de la cacat???) si nu e coada in timp ce restul alora mai fraieri. Si nici o casa gravidelor, femeilor cu copii si cumparatorilor care au, sa zicem, mai putin de 10 articole.

Impresia care mi-a facut-o METRO, dupa o pauza de vizitare mai mare de 3 ani este ca am intrat intr-unul din magazinele de tip UNIREA din vremea lu' Ceasca!

De cacat! Nea Tiriac, care e in spatele afacerii ar face bine sa mai cumpere si de prin alte parti!
Sa mearga pe la Carrefour, la Gima, la Bricostore!
La fel si voi!
METRO, de acum incolo, pentru mine, va ramane un mausoleu al economiei de piata de tip "asa nu", un monstruos loc al tepei date cumparatorului. Amintiti-va perioada de inceput, cand preturile afisate prin oferte nu contineau TVA, la fel si cele din raioane de te trezeai la casa a nu iti ajung banii si ramaneai cu o senzatie de hotie in gatlej!
Eu, cu certitudine, mi-am reamintit care a fost motivul pentru care nu am mai calcat atata vreme pe la ei!
Sictir!

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.