11 noiembrie 2005

Despre unii medici...


Un recent si fericit eveniment din viata mea m-a facut sa iau contactul cu un spital din Bucuresti. Mai precis, cu Maternitatea Polizu. Da, am devenit tatic!
Nu despre spital as dori sa scriu aici ci despre medicii intalniti...
Unii, oameni extraordinari carora le-as da tot si pentru care as face orice. Ma rog, aproape orice. Medici carora le-am oferit un cadou sau o suma de bani. Veti spune ca am dat "shpaga". Le-am oferit un cadou si o suma de bani la final, fara sa existe o conditionare a actului medical de suma sau cadoul respectiv! M-am simtit obligat sa le ofer eu ceea ce statul nesimtit nu le ofera, o apreciere a ceea ce fac ei acolo! Acestia fac parte din categoria de medici care isi fac treaba cu pasiune, cu dorinta de a vedea un om fericit! Medici care se poarta in acelasi fel si cu un pacient de conditie modesta si cu un pacient de categorie "grea"... Nu glumesc! La randul meu, am avut ocazia sa lucrez intr-un mediu (functionar public) unde am simtit aceasta satisfactie, de a ajuta oameni striviti de administratii locale fara sa le cer nimic, facand chiar un titlu de glorie din aceasta!
Revin la medici...
De data aceasta, la acei medici despre care stie tot "satul" ca primesc bani ca sa isi faca treaba. Intrucat tarifele lor variau in spusele fostilor pacienti, am considerat ca cel mai corect (Hm...) ar fi sa ii intreb direct cat costa consultatia... Am avut parte de niste priviri ofensate de parca erau niste fecioare puse in fata unor pagini din Hustler! Au strambat din nas de parca le-am dat cu apa de sconcs pe la nas! Mi s-a facut scarba nene! Adica, cum ar veni, "Noi suntem niste curve penale dar tu trateaza-ne ca pe niste printese"! Sictir!
Ilustrare: Una din doctoritele pediatru, cum a intrat in salon si a vazut copilashul, a inceput sa de texte... Cum ca e prea linistit, ca nu tipa, ca mananca prea putin, ca e prea alb... Sotia mai avea nitel si se arunca de la geam pentru ca doctorita scote copilul cu ceva boli la SNC(Sistemul nervos central-creier) si ca nu se stie cand va putea pleca din spital. Cum a alunecat plicul cu "meleonul", cum aveam cel mai frumos, sanatos si cumnte din tot spitalul si puteam pleca imediat!

Again, "SICTIR"!

Malk

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu am propus ca doftorasii de genul asta sa fie inclusi pe o lista neagra, undeva cit mai la vedere, intitulata "cind dati de ei, fugiti, nene, si spuneti si altora!"
Am facut o chestie asemanatoare undeva pe forumul mamicilor din "desprecopii.com"

 
hares-thief