Iarasi se intampla!

Iarasi se intampla chestii!!!
In primul mesaj posta6t pe acest blog scriam ca suntem martorii unei adevarate revolutii.
Iata ca revolutia aceasta continua in drumul sau spre normalitate prin declansarea cercetarii penale impotriva celui care, in opinia mea, este r4esponsabil pentru cei 50 de an care ne despart de Occident si de valorile apreciate de acesta!
Nenea Ilici, acest dinozaur politic al Europei de Est, in sfarsit a inceput sa iasa din istorie. Aceasta iesire din istorie se desfasoara intr-un fel care este normal intr-o lume civilizata, prin tragerea la raspundere in fata legii. Lege care, pentru el, a fost permanent o "sula in coaste".
Nimic nu poate fi mai normal intr-un stat de drept decat egalitatea in fata legii. Or, timp de 15 ani nenea Iliescu s-a purtat ca si cum asupra lui ar fi actionat doar legea gravitatiei! De fapt, daca dam o privire retrospectiva, avea impresia ca nici aceasta lege nu se aplica in cazul lui!
Nerespectarea legii, ca sport prezidential a dus in acesti 15 ani la aparitia fenomenelor de tip "baron", care nu sunt decat reflectarea aspiratiilor unei clase de parveniti, aspiratii generate tocmai de "farul calauzitor", cinstitul (oare?) si totusi saracul Ion Iliescu.
Sfidarea legii are originea, la randul ei, in sfidarea tuturor celor din jur care sunt vazuti doar ca o masa de manevra, adevarati sclavi pentru care stapanul stie mai bine ce trebuie si ce nu. Nu intamplator, deciziile de majoritate, cum este votul, sunt de neacceptat de acest batranel care ar fi trebuit sa stea langa nepoti si nu la carma unei tari.
Atitudinea lui este rezultatul anilor de exercitiu al socialismului stiintific si al ideologiei comuniste, sub care a prosperat social. Animal politic perfect adaptat la mediu, investitia sa nu au fost bogatiile materiale ci sistemul de relatii care permiteau supravietuirea in epoca de mult apusa. Un argument care il invoc in spijinul acestei afirmatii este tocmai ce s-a intamplat dupa decembrie 89 cand toate aceste relatii s-au activat la capacitate maxima. Putem spune ca dl. Iliescu a jucat rolul catalizatorului, al organizatorului.
Culmea este ca a facut acest lucru fatis, sfidand nu numai o tara ci si o lume intreaga. Sunt de notorietate derapajele verbale rezultate din scadereaautocenzurii, atunci cand facea referire la moftul proprietatii private sau la independenta justitiei.
Astazi, la 15 ani de la scindarea sociala majora adusa de mineriada, in sfarsit, avem satisfactia de a vedea ca justitia se urneste! Si nu este important daca va fi condamnat. Nu! Pentru achitare exista o sumedenie de motive. Bunaoara, acuzatului ii poate lipsi discernamantul in raport cu fapta comisa sau poate fi declarat ca suferind de anumite boli mintale... Important este ca va ajunge-sper eu- in fata unui judecator! Iar acest judecator, mai sper, poate era student la vremea batelor din Bucuresti.
In alta ordine de idei, ati fi multumiti sa stiti ca 15 ani referinta prezidentiala a dat-o un nebun cu acte in regula sau un om lipsit de discernamant?

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.