Tetrapiloctomia

Se intampla ceva interesant in jur!
Din anii 90 nu am mai consumat cu atata aviditate dezbateri politice pe posturile de televiziune! Anul 1997 a fost ultimul an in care cumparam ziare cu bratul, dornic sa stiu ce se intampla, cautand un anume ton de analiza sobra, serioasa si documentata. Cam din acel an, presa a inceput sa capituleze, stransa fiind de gat de catre cei care ne-au guvernat. Tabloidele au invadat piata, jurnalele de stiri au inceput sa ne prezinte non-stiri centrate pe cotidianul socant, transmitand subliminal mesajul unei apocalipse in desfasurare in detrimentul informatiilor necesare evolutiei sociale.
Ani de zile mesajul transmis de presa a fost asemanator cu sloganul FNI, care lucra pentru noi. La fel ca si FNI, Puterea reprezentata de "PSD &Asociatii" a lucrat pentru noi (de fapt, pentru ei) avand tot interesul ca noi sa dormim...
Putinele voci ramase verticale au luptat din greu sa isi indeplineasca menirea, aceea de a lumina acolo unde domneste ignoranta.
Au venit alegerile din 2004, s-a intamplat ceva incredibil pentru cei aflati la putere: poporul nu ii mai doreste. Tara s-a saturat. Oamenii nu mai pot fi prostiti, au devenit imuni la campania de prostire sustinuta si au ales altceva. Au ales oameni care au muncit in viata lor, oameni care stiu ce insemna sa conduci. Unii au condus vapoare, altii s-au dovedit a fi oameni de afaceri de succes. Toti au in comun o calitate: sunt profesionisti si nu activisti ! Chiar si europeanul Nastase nu a fost altceva decat un politruc, un incapabil in lumea reala, un desprins de palpabil.
Brusc, a inceput eliberarea presei. O parte a fost sub stapanire evidenta, o parte si-a impus o autocenzura derivata din nevoia de publicitate. Santajul, duplicitatea, minciuna, lipsa valorilor, toate acestea au definit pana acum politica.
TVR incepe, incet incet sa isi gaseasca rostul, acela de a "destepta" satul tinut atitia ani intr-o ignoranta crunta, "muls" de voturi pentru o clica de baroni.
Odata cu raspandirea mesajului fostei Opozitii, acum la putere, reprezentantii fostei puteri dar si ai presei, impreuna cu asa numitii "analisti politici" au inceput sa aibe probleme de comunicare.
Schimbarea evidenta de limbaj a picat prea brusc, nelandu-le timp sa isi adapteze felul de a gandi.
Este de-a dreptul hilar cum, dupa ani de volte incongruente prin topica si gramatica limbii romane, discursul politicianului la putere a devenit simplu si clar iar toata ceata cauta sensuri abstracte despicand firul in patru...
Mesajul transmis de Basescu si Tariceanu este foarte clar si lipsit de echivoc: Tranzitia s-a terminat, scadenta a sosit, e timpul sa ne apucam de treaba!

PS
Tetrapiloctomia= taierea firului in patru (tetra-patru, pilos-par, tomos-sectionare)

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.