Despre furturile din Romania

Ce spun consatenii unui baiat care avea obiceiul sa fure fier vechi: "baiat bun, muncea, nu bea". "Aducea banii acasa, la copii".
Dincolo de absurdul confuziei intre munca si furt, ramane mirarea in fata inconstientei... In timp ce fura sine de tren, "baiatul" a murit accidentat...
Simt in glasul reporterilor care relateaza de la fata locului moartea hotilor de fier vechi din combinate o sfanta indignare in fata autoritatilor care nu fac nimic. Ce anume ar trebui sa faca, nimeni nu stie... Eventual un dosar penal pentru gandul de a fura din combinate... Ar sta in puscarie hotii, pentru delict de opinie dar nu ar fi ucisi!
Eventual, autoritatile ar putea sa amenajeze cateva locuri de unde sa se poata fura in siguranta!

Concluzie? Sa furi in Romania e periculos! Si nu pentru ca te-ar ajunge mana legii ci pentru ca este posibil sa iti cada ceva moloz sau fier in cap ori sa dea fo' locomotiva peste tine

O rugaminte...

Desi s-a inradacinat ideea ca internetul e gratis si fara obligatii, am rugamintea ca, in cazul in care preluati un text de pe aceasta pagina sa o faceti integral, cu mentionarea locatiei de unde provine. In acelasi fel va rog sa procedati si cu imaginile cu continut original. Textele se doresc a fi pamflete. In cazul in care considerati ca sunt altceva, treaba dvs.