17 ianuarie 2005

Biserica Dobroteasa

Cred ca popa de la biserica Dobroteasa e usor grandoman! A impodobit bijuteria asta de biserica de juri ca e racheta! Daca apropierea de Dumneazeu ar fi direct proportionala cu intensitatea curentului care trece prin becurile lacasului, asta ar cu doua etaje deasupra... O sa revin cu o poza ca acum imi e usor lene...


11 comentarii:

Anonim spunea...

1. Decizia de a impodobi biserica nu a fost luata de "popa" ci de Consiliul Parohial.
2. Pacat ca nu ai vazut decat ornamentele de Craciun (care te-au deranjat). Poate daca erai mai atent vedeai munca de consolidare a bisericii si amenajarile din jurul ei. Suportul financiar a fost sustinut prin donatii particulare - nici un leu de la guvern ori patriarhie;

Malk spunea...

1. Probabil, cu atat mai rau! Vezi pct.2
2. Am vazut mai mult decat ornamentele... Dobroteasa este un loc incarcat de istorie si de credinta! Se simte! Din pacate insa, "comercializarea" imaginii, astfel cum a fost decisa de Consiliu sau de catre Parinte dauneaza...

In rest, cunosc despre donatii si reconstructie... Dar asta este altceva decat ce doream sa subliniez!
Lectura placuta in continuare si, va astept sa "cotizati" la lista. Este deschisa...

Malk

Anonim spunea...

Interesanta parere dar cam slab argumntata....intr-adevar biserica este superba insa aceasta opulenta poate intr-adevar ascunde un anume grad de superficialitate...Astept o argumentare mai serioasa si poza promisa...

Anonim spunea...

Oricum grandomnaia e mai mult decat clara.Pana si satenii au ajuns la concluzia asta....oricum trebuie sa privim nuantele...macar Dobroteasa iese cu ceva in evidenta in fata celorlalte sate din Oltenia.Cum ai ajuns la concluzia ca e grabdoman?De cand il cunosti si cum ai ajuns la Dobroteasa?

Malk spunea...

Din intamplare locuiesc langa aceasta biserica. Tot din intamplare, o serie de evenimente m-au adus in ipostaza de a intra si a asista la slujbe. Tot din intamplare, am asistat deseori la anumite "sfadeli" intre preot si enoriasi, desigur, nu in sensul rau ci din dorinta de a edifica! Totusi, nu mi-a scapat un oarece ton... mai mult decat autoritar!
Fotografiile le voi face in preajma Craciunului cand racheta e gata de a fi lansata!
O ultima observatie: Nu ma deranjeaza felul in care arata bisericuta! Ma amuza!

Anonim spunea...

cine mata esti tu mah sa comentezi in halu asta despre biserica Dobroteasa! Nu iti este rusine?! Sper sa aflu cine esti sa purtam o discutie directa!

Anonim spunea...

Eventual o sa vii cu o coada de matura, in cel mai curat spirit crestin, nu?!?
Da', care e problema? Nu are voie omul sa isi exprime o parere, ca, hop, apar tot felul de violenti? Ia mergi matale si spovedeste-te ca ganduri necurate ai!

Anonim spunea...

Da, unde se vorbeste de biserica> E vorba de popa!!!

catalin spunea...

Bai "georgik" dak tot sti sa vorbesti asa despre Biserica si zici k din asa zisa "intamplare"ai intrat si ai asistat la slujba de ce nu spui lucrurilor pe nume,exact cum stau ele?sau ai fost platit doar sa jignesti?sa sti k sant mult mai multe lucruri nevzute de uni ca tine kare sant de 50ori mai importante si mai frumoase decat parerea ta despre "racheta"esti un incult si un obsedat in a face rau.

Malk spunea...

sau ai fost platit doar sa jignesti?

Oha, tati! Ai luat-o razna! Ce, nu se poate exprima o opinie fara sa fiu platit??? Ete ca fac pe gratis!

sa sti k sant mult mai multe lucruri nevzute de uni ca tine kare sant de 50ori mai importante si mai frumoase decat parerea ta despre "racheta"esti un incult si un obsedat in a face rau.

Ce are cultura cu exprimarea opiniei??? Si, de ce trebuie sa avem cu totii aceeasi parere??? Matale crezi in inregimentare si in controlul gandirii??? Orwell mic ce esti!
Da un exemplu din alea 50 de lucruri mai importante decat parerea mea! Sa stii ca parerea mea este, pentru mine, cea mai importanta! Parerile celorlalti au caracter informativ pentru ca nu ei ar trage in locul meu!
Valabil si pentru matale, dupa cum rezulta din virulenta cu care iti sustii opinia!
Malko

Anonim spunea...

marsh mah!

 
hares-thief